Muharrem'in şovuna Fakıbaba'dan 'ince' ayar!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin mazot fiyatları üzerinden hükümete yaptığı eleştirilerle cevap verdi.

Muharrem'in şovuna Fakıbaba'dan 'ince' ayar!
Muharrem'in şovuna Fakıbaba'dan 'ince' ayar!
GİRİŞ 26.05.2018 13:24 GÜNCELLEME 26.05.2018 13:32
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin seçim faaliyetlerinde mazot fiyatları konusunda söylediği sözlerle ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'dan gelen açıklama ise şöyle:

“Sayın Muharrem İnce’nin, seçim meydanlarında başta mazot fiyatları olmak üzere tarım konularındaki açıklamalarını hayretle ve üzüntüyle takip ediyor, kullandığı üslubu ve pek çok ifadesini, bir cumhurbaşkanı adayı olarak kendisine yakıştıramıyorum.

 

 

Çiftçimizin kullandığı mazot bedelinin yarısının devlet tarafından karşılandığı konusunda yaptığı açıklamalar, konu hakkında bırakın yetersizliği, hiçbir bilgiye sahip olmadığını göstermektedir.

Mazot desteği konusunda Sayın İnce’nin evvela şunları bilmesi gerekiyor: Çiftçimizin kullandığı mazotu, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa 2003 yılında AK Parti Hükümetleri olarak biz destek kapsamına aldık. 2003-2017 döneminde mazot maliyetinin ortalama % 16’sını destekleyerek üreticilerimize 7,5 milyar TL destekleme ödemesi yaptık. 2018 yılında ise bir ilke daha imza atarak çiftçilerimizin kullandığı mazotun yarısını ödemeye başladık. Bu kapsamda çiftçimize 1,8 milyar TL destekleme ödemesi yaptık.

YORUMLAR 26
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    nedense nasıl yardım yapmıssan fakıbaba cıftcıye hıc yansımamıs mıllet toprağı unuttu be
    Cevapla
  • Vemalu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu Adam zübüklügü ayibinda ötesine tasidi
    Cevapla
  • Yaren 5 yıl önce Şikayet Et
    Seçimıi kaybedince ne iş yapabilirim acaba diye araştırma yapıyor herhalde
    Cevapla
  • İstanbul-18 5 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne diyorsun yahu, çiftçilik okadar kolay sıradan bir iş mi ki möherrem yapabilsin. Emek lazım sabır lazım herşeyden öte akıllazım.
    Cevapla
  • cem 5 yıl önce Şikayet Et
    işigüçü soytarılık oda biliyor seçilmeyecegini bari üçgünlük soytarılık yaparım diyor
    Cevapla
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Adam şanlıurfa 1. Sıra milletvekili adayı. Şanlıurfadan 11-12 Akp milletvekili çıkacağını varsayarsak, belki de en garanti milletvekili. Ama adam garanti seçilecek olmasına rağmen seçim için çalışıyor, tebrik etmek gerek. Ayrıca mazot konusunda haklı, devlet mazot desteğini pompada değil üretilen ürün miktarına göre hesaplayıp veriyor.
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    traktöre yakışmış cumhurbaşkanı adayı bence o öyle devam etsin o na anca o yol yakışır...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle