Dünyayı kasıp kavuruyor! Türkiye'ye geliyor

Çinli cep telefonu üreticisi Xiaomi, Türkiye pazarına 7 modelle girecek. Şirket yeni seri telefonlarını 700-3.000 TL arasındaki fiyatlarla satacak.

Dünyayı kasıp kavuruyor! Türkiye'ye geliyor
Dünyayı kasıp kavuruyor! Türkiye'ye geliyor
GİRİŞ 25.05.2018 09:45 GÜNCELLEME 25.05.2018 10:52
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Dünyada en çok satan telefonlar arasında yer alan Çinli Xiaomi, sonunda Türkiye pazarına giriyor. Bir süredir satışı yapılan telefon, ithalat yoluyla ülkemize geliyordu. Şirketin şimdi dağıtıcısı Evo Bilgi Teknolojileri’yle doğrudan pazara girmeye hazırlandığı öğrenildi. Xiaomi, mayıs sonunda 7 modelle Türkiye’ye doğrudan gelecek. Modellerin fiyatları, 700 TL - 3 bin TL arasında değişiyor.

E-ticaretle satacak

 

Evo Bilgi Teknolojileri bir süredir cihazların Türkiye ithalatçısıydı. Daha önce Türkiye’ye girme girişimleri olan Xiaomi, satış sonrası destek yüzünden bunu ertelemişti. Yeni dönemde satış sonrası destek için Genpa ile görüşüldüğü de öğrenildi.

Telefonun satışı ilk etapta internet sitesi üzerinden e-ticaretle yapılacak.

Xiaomi, 2010 yılında kurulan Çinli bir cep telefonu markası. Kurucusu seri girişimci Lei Jun. Mi modeli çok ünlü. Mi Note Pro, Mi Note, Mi 4, Redmi 5 serilerine sahip. 2017 yılında dünyada 90 milyon adede yakın satış yaptı.

Tayvan, Brezilya, İtalya, Hindistan, Endonezya, Meksika gibi ülkelere giren marka dünyada faaliyet gösterdiği ülke sayısını artırmak istiyor.

4’üncü büyük marka oldu

2018 yılı ilk çeyrek sonuçlarına göre Xiaomi, dünyada dördüncü büyük cep markası oldu. IDC’nin verilerine göre 2018 birinci çeyreğinde Samsung 78.2 milyon adetle lider. 

Onu 52.2 milyon adetle Apple takip ediyor. Huawei 39.3 milyonla üçüncü. Xiaomi ise 28 milyon adetle dördüncü sırada.

YORUMLAR 15
  • reis 5 yıl önce Şikayet Et
    ısırılmış elma katili aynen kardeşim aynen
    Cevapla
  • Halk 5 yıl önce Şikayet Et
    Epeydir kullanıyorum mükemmel.
    Cevapla
  • Ay Yıldız 5 yıl önce Şikayet Et
    İster ABD, ister Çin farketmez. İthal mal için her ikisine de para ödeniyor. Yerli ürünlere yönelmek lazım. Ben şu anda bu mesajı Türkiye'de üretilmiş bir üründen yazıyorum. Beğeniyor muyum? Eksikleri var ama fırsat verilmezse silinip giderler.
    Cevapla
  • aziz yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk markası olması Türkiyede üretildiği anlamına gelmiyor..manisa menşeeli markayı diyorsanız,parasını karşılayacağım,açıp kontrol edin,hangi parçası yerli?
    Cevapla
  • mühendis 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynen öyle kardeşim. yerliyi begenmeyenlerin destek olmayanların hiçbirşeyden şikayete hakki yok.
    Cevapla
  • ayhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede üretilen ürünlerden satın almazsak korkarım çocuklarımızın çalışacağı işyeri bulmakta sıkıntı çekeceğiz.Sonra kimse şikayet etmesin.
    Cevapla
  • yahya duman 5 yıl önce Şikayet Et
    ben iki aydir mi 4a kullaniyorum gayet memnunum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle