Albayrak duyurdu! Türkiye'de bir ilk daha

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ankara'da İstihdama Kadın Gücü Programı'nda açıklamalarda bulundu

Albayrak duyurdu! Türkiye'de bir ilk daha
Albayrak duyurdu! Türkiye'de bir ilk daha
GİRİŞ 24.05.2018 11:36 GÜNCELLEME 24.05.2018 14:13

Bakan Albayrak, "Türkiye'de ilk kez enerjide ilham kaynağı olacak kadınları göstermek istiyoruz, ödül semboliktir. Artık ekonomik sınırların olmadığı bir dünyada yaşıyoruz, kadınlarımızın enerjideki her başarısı Türkiye'nin bir üs olma yolunda önemli bir adım olacaktır" dedi.

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları:

İnsanlar enerji sektöründe özellikle sahada kadın çalışan gördüklerinde cok ciddi bir sürpriz yaşıyorlar. Aslında üzerinde durmamız gereken önemli konu bu değil. İş hayatında kadının daha akftif katılımını engelleyen şeyleri kaldırmamız lazım.

 

Enerji sektöründeki emek yoğun alanlarda kadın çalışan görmemiz mümkün. Enerjide genel kabulü klişeleri yıkan kadınlar, başkaları ne der diyen kadınlar değil, önü açıldıkça neler yapabileceğini belirten kadınlar. Enerji sektöründeki cinsiyetçi kalıpları yıkan kadınlardan bahsediyoruz. Cinsiyetçi önyargılarla öğrenilmiş çaresizliği yok etme zamanı geldi, iş hayatında kadın-erkek eşitsizliğini ortadan kaldıran uygulamalara imza atılmalı.Cinsiyetçi ön yargılar nedeniyle iş dünyasında kadınlar lehine oluşturulan öğrenilmiş çaresizliği yok etme zamanı gelmiştir.

Enerji sektörü herkese açık bir alan. Yapılan araştırmalar şunu gösteriyorki kadınların aktif rol aldığı şirketlerde karlılık ve verimlilik daha yüksek çıkıyor. Bünyesinde yüksek oran kadın çalıştıran şirketler diğerlerine oranla daha çok kar ediyorlar. Daha fazla yükselme imkanı sunmalıyız. Türkiye'de ilk kez enerjide ilham kaynağı olacak kadınları göstermek istiyoruz, ödül semboliktir.

KİM NE DERSE DESİN DEVAM EDECEK

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi için 600 milyon dolarlık kredi dün onaylandı. Üstüne üstlük Asya Yatırım Kalkınma Bankası'ndan da ön onaylı 600 milyon dolarlık dilim kabul gördü. Son onayı haziran ayında alıyoruz. Böyle bir iklimde Türkiye'nin böyle bir krediyi finanse etmiş olması Türkiye'ye, buradaki istikrara ve ülke ekonomisinin geleceğine duyulan güvenin en net göstergelerinden biridir. Birileri ne derse desin bu inanç ve benzeri yatırımlar, 24 Haziran'dan sonra da katlanarak ve güçlenerek büyümeye devam edecek. Türkiye ekonomisi, bu güçlü yürüyüşe 24 Haziran'dan sonra koşarak devam edecek. Türkiye ve enerji sektörü büyürken bu büyümede kadınlarımızın da eli eksik olmasın istiyoruz.