Ve tarih verildi! Türkiye'ye teslimat başlıyor

5 adet CH-47F ağır nakliye helikopteri Türk Kara Kuvvetleri’ne teslim edilecek.

Ve tarih verildi! Türkiye'ye teslimat başlıyor
Ve tarih verildi! Türkiye'ye teslimat başlıyor
GİRİŞ 17.05.2018 12:10 GÜNCELLEME 17.05.2018 12:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk Kara Kuvvetleri’nin uzun yıllardır beklediği ağır nakliye helikopteri CH-47F’lerden bu yıl sonunda 5 adet daha teslim edilecek. Böylelikle toplam helikopter sayısı 11’e yükselecek. Boeing tarafından imal edilen ağır yük helikopterleri, en son Efes Tatbikatı’nda boy göstermiş ve askeri otoritelerden tam puan almıştı.

Kara Havacılık birlikleri tarafından kullanılan helikopterlerden ilk üçü 14 Temmuz 2016 tarihinde gemi ise İzmir Limanı’na gelmişti. Burada montajı tamamlanan helikopterler önce Gaziemir’e uçmuş, oradan da Ankara Güvercinlik’e geçmişti. Aynı yıl eylül ayında ikinci parti 3 adet teslimatı ile toplam sayı 6’ya çıkmıştı.
  
İKİNCİ PARTİ ÖZEL KUVVETLER VE MSB İÇİN
 
Kalan helikopterlerin ilk bölümü, yıl sonunda teslim edilecek. Gelecek dört helikopter Özel Kuvvetler Komutanlığı’na verilecek. 2019’un başında kalan son helikopter ise Milli Savunma Bakanlığı tarafından kullanılacak.
 
Savunma Sanayi Müsteşarlığı ilk parti CH-47F siparişini 2011’de vermişti. 7 Ocak 2015 tarihli Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) Toplantısında ise ilave beş Chinook Helikopterin daha sipariş edilmesi, böylelikle helikopter sayısının 11’e çıkarılması kararlaştırılmıştı.

KAYNAK: KOKPİT AERO
YORUMLAR 2
  • gizem 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah
    Cevapla
  • Akif 5 yıl önce Şikayet Et
    Askeri Gücümüz Her geçen gün artıyor Inşallah zamanla almaktansa Yerli ve Milli Askeri Araçlarımız çoğalır Beklemek zordunda Kalmadan istediğimizi Yaparız.
    Cevapla