Memurlar da bayram ikramiyesi istiyor

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, bu yıl emekliler gibi memurlara da dini bayramlar öncesinde ikramiye verilmesi talebinde bulundu.

 Memurlar da bayram ikramiyesi istiyor
Memurlar da bayram ikramiyesi istiyor
GİRİŞ 17.05.2018 11:16 GÜNCELLEME 17.05.2018 11:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Tonbul yaptığı açıklamada, hükümetin Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere biner lira ikramiye verecek olmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Bayram ikramiyesinin, toplu sözleşme talepleri arasında olduğunu anımsatan Tonbul, o dönem bunu hem emekliler hem de memurlar için istediklerini belirtti.

 

 

Hükümetin, söz konusu talebi sadece emekliler için dikkate almasının, kendilerini şaşırttığını ifade eden Tonbul, şöyle konuştu:

"Hükümet seçim öncesi emeklilerimizin yüzünü güldürdü, şimdi sıra kamu görevlilerimizde. Kamu görevlileri olarak emeklilere verilen ikramiyenin memurlara da verilmesini istiyoruz. Gelir vergisi yükü altında ezilen kamu görevlilerimiz için istediğimiz bu haklı talebin, hükümet tarafından görmezden gelinemeyeceğini düşünüyoruz. Hükümetten, Ramazan ve Kurban bayramlarında kamu görevlilerimize biner lira bayram ikramiyesi müjdesini, en kısa sürede duymak istiyoruz."

İkramiyeler haziranın ilk haftasında ödenecek

Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında biner lira ikramiye verileceği, Başbakan Binali Yıldırım tarafından 30 Nisan'da açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise ikramiyelerin, haziranın ilk haftasından itibaren ödeneceğini duyurdu. 

Dosya bazlı olacak ikramiyeler kapsamında, emeklinin kendisine bin lira, ölüm aylığı alan hak sahiplerine aylık hisseleri oranında, iş kazası geçirenler ve meslek hastalığı olanlara ise iş göremezlik derecesi oranında ödeme yapılacak.

İkramiyeden, Sosyal Güvenlik Kurumundan aylık alan SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er-erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı sahipleri, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bu nedenlerle hayatını kaybedenlerin hak sahipleri yararlanacak.

YORUMLAR 10
  • celil 5 yıl önce Şikayet Et
    bende memurum 8 -5 çalışıyorum eşim çalışmıyor 3bin ellı tl maaş hiçbirşeye yetmiyor kira 800yuz ikramiye ek ücret hiç bi şe yok kuru mmaaş
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Boşuna çabalama başkan verecek olsalar toplu sözleşmede verirlerdi. Emekliye para lazım. Seçim yakın. Hükümete EMEKLİ oyu lazım. Bir çok emekli de vadeli mevduat hesabına atsın ikramiyeyi.
    Cevapla
  • Nalan 5 yıl önce Şikayet Et
    Gözünüz doymadı bir türlü yattığınız yerden para kazandığınız yetmiyormuş gibi sahip oldugunuz haklar kimde var
    Cevapla
  • Kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani askeriyeye tek seferde 500 tl zam yapıldı, emekliye ikramiye, e memur da hak ediyo yani
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş vallahi bende memerum hemde en az maaş alan bir memurum(3180tl) yani hâlâ yok memura zam yok ikramiye filan. Yahu ekonomik olarak zaten bir savastayiz azıcık insaflı olun. Yemin ediyorum şuan ihtiyacimda var ama devletten ikramiye istemiyorum. Azıcık insaflı olun.. askeri ücretle geçinen insanlara gelsin ikramiye... Memura zaten yapılan yapıldı daha bunlar neyin peşinde. Ağlayan memurlara bakın en azi 4000-5000 tl maaş alıyor yinede ağlıyor niye? Ya ev aldı ya sıfır araba... Yine şükür etmek yok.. el insaf...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle