Starbucks, onunla evlere girecek

Nestle Türkiye CEO’su Felix Allemann, Nestle ile Starbucks arasında imzalanan anlaşma ile Nestlé’nin, Starbucks’ın kahve mağazaları dışındaki ürünlerini dünya çapında pazarlayacağını söyledi.

Starbucks, onunla evlere girecek
Starbucks, onunla evlere girecek
GİRİŞ 15.05.2018 09:30 GÜNCELLEME 15.05.2018 09:30

Felix Allemann, bir grup gazeteciyle samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Nestle’nin sağlıklı, besleyici ürünler sunmayı; ürünleri ulaşılabilir hale getirmeyi, operasyonların çevre etkisi sıfıra indirmeyi, bulundukları bölgelerde bölgenin ve bölge halkının gelişimine ve kalkınmasına destek olmayı amaçladığını belirten Allemann, “Küresel plastik taahhütümüz kapsamında hedefimiz, ambalajlarımızın yüzde 100’ünün, 2025 yılına kadar tekrar kullanılabilir veya geri dönüştürülebilir olması. 2020 yılına kadar kullandığımız ambalaj miktarını 140 bin ton azaltmayı hedefliyoruz” dedi.

Ürünlerdeki şeker oranını her yıl yüzde 10 azalttıklarını belirten Allemann, şunları söyledi: “Şekeri 2000 yılında azaltmaya başladık. 2000 - 2010 yılları arasında, satın alınan şekerde ve toplam satış hacminde şekerde yüzde 34 azalma sağladık.”

Şeker azaltıldığında tüketicilerin şikayetçi olduğunu belirten Allemann “Pamuk şekerin tel tel olan yapısından esinlenerek geliştirdiğimiz ‘hollow sugar’ (boş şeker), aynı tatlılığı sağlarken daha az şeker kullanımına imkan veriyor” dedi. Bu sayede şekeri yüzde 40’a kadar azaltmanın mümkün olduğunu kaydeden Alleman bu teknolojinin kullanıldığı ürünlerin 2018’in ortasından itibaren piyasaya sürüleceğini söyledi.

7 milyar $’lık anlaşma

Allemann, Nestle ile Starbucks şirketleri arasında imzalanan 7.1 milyar dolarlık anlaşma hakkında da bilgi verdi. Nestle’nin, Starbucks’ın kahve mağazaları dışındaki ürünlerini dünya çapında pazarlayacağını belirten Allemann, şunları söyledi: “İki şirket, dünyanın dört bir yanındaki müşterilere en iyi kahveyi sunmak için inovasyon ve pazarlara giriş stratejileri konularında da işbirliği halinde çalışacak. Yaklaşık 500 Starbucks çalışanı, Nestle ailesine katılacak ve operasyonlar Starbucks’ın Seattle’daki merkez ofisinden sürdürülmeye devam edecek. Tümüyle tamamlanması 2018 senesi sonunda beklenen yasal anlaşma süreci, hazır içecek ürünlerini ve Starbucks kahve mağazaları içinde satılan ürünleri kapsamıyor.”

Bursa Karacabey ve Bursa Kestel’deki iki fabrikada 3 bin 800 kişiye doğrudan, 7 binin üzerinde kişiye dolaylı istihdam sağlandığını belirten Allemann, Nestle Türkiye olarak yıllık ortalama 5 milyon lira yatırım yaptıklarını, 2018-2023 yılları arasında yaklaşık 100 milyon lira yatırım planlandığını kaydetti.