Türkiye ve Hollanda ortak yaptı! Dünyaya satılacak

Baymak, üretimini Türkiye’de yapacağı yeni yoğuşmalı kombisini, önce Türkiye’de, sonra da tüm dünyada satışa sunacak. Yeni kombinin Ar-Ge’sini ise Türkiye ve Hollanda ortak yaptı.

Türkiye ve Hollanda ortak yaptı! Dünyaya satılacak
Türkiye ve Hollanda ortak yaptı! Dünyaya satılacak
GİRİŞ 07.05.2018 06:12 GÜNCELLEME 07.05.2018 06:14
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

2013 yılından beri Avrupa’nın önde gelen gruplarından Hollandalı BDR Thermea bünyesinde olan Baymak, yeni ve en gelişmiş yoğuşmalı kombisinin üretimini Türkiye’de yapacak. Öncelikle Türkiye pazarı için üretilecek kombi için Baymak ve BDR bir arada çalışıyor. Önce Türkiye’ye sonra grubun bulunduğu diğer ülkelere de satılması planlanan kombiye yönelik Baymak’ın Türkiye fabrikasında yeni bir hat yatırımı yapılacak.

BDR Thermea’nın Hollanda fabrikasında konuşan BDR Grup CEO’su Bertrand Schmitt ve Baymak CEO’su Ender Çolak, yeni kombi üretim hattı için 2 milyon euro yatırım yapılacağını açıkladı.

 

 

Yıl sonunda hayata geçecek yeni hat, kombi kapasitesini artıracak. Grup kombisinin Türkiye’de üretilmesinin önemine dikkat çeken Ender Çolak, “Bu aslında grup satın almasından sonra Baymak’a yapılan ikinci önemli katkı. Birinci katkı kombi teknolojisinin transferiydi. Şimdiki adım yeni teknolojinin Türkiye’de üretilmesi. Ar-Ge’si (araştırma ve geliştirme) üzerinde ise Türkiye ve Hollanda merkezi bir arada çalıştı. İlk çeyrek sonunda yeni ürünü pazara sunacağız ama yatırımı yıl sonunda tamamlanmış olacak” diye konuştu.

GELİŞİM TÜRKİYE’DE

Yeni ürünün müşteri ihtiyaçlarını daha çok odaklanan, yeni tasarımıyla grubun tüm ülkelerinde kullanılabilir bir kombi olacağını anlatan Çolak, “Daha küçük boyutlu, kompakt bir kombi olacak. Burada üretilip, tek noktadan bütün pazarlara gönderilecek” dedi.

BDR Thermea’nın iklimlendirme sektöründe Avrupa’nın lider markalardan biri olduğunu hatırlatan BDR Grup CEO’su Schmitt, grubun 80’den fazla ülkede, yaklaşık 6 500 çalışanla faaliyet gösterdiğini hatırlattı.

İklimlendirme sektöründe gelecek teknolojilerinin, kentleşmenin ve nüfusun önemine dikkat çeken Schmitt, bu nedenle artık gelişim ekseninin Çin, Hindistan, Türkiye gibi yükselen ülkelere kaydığını söyledi. Schmitt, “2020 yılında BDR Thermea olarak kombilerde ve kazanlarda dünya çapında ilk üçte yer almak istiyoruz. 2020’de konumumuzu güçlendirmek ve daha da yukarılara çıkabilmek için Batı Avrupa’dan, güçlü olduğumuz pazarlardan diğer pazarlara doğru da hareket etmek istiyoruz. Bu hedef için Çin, Rusya ve Türkiye bizim için çok önemli konumda yer alıyor” diye konuştu.

Ender Çolak ise, BDR Thermea’nın 5 yılda Baymak’a 16 milyon euro yenileme ve modernizasyon yatırımı yaptığını belirtirken, 2018-2020 yılları arasında da yine aynı oranda bir yatırım daha gerçekleştirileceğini dile getirdi. 2017’de ciroda 527 milyon liraya ulaştıklarını anlatan Çolak, “Pazar payımızı artırarak büyüyoruz. Toplam kombide adetsel bazda 1 puanlık pazar payı artışımız oldu, yoğuşmalı kombide daha fazla. 2018 için toplam ciroda yüzde 30, ihracat cirosunda yüzde 13 büyüme hedefliyoruz” dedi.

ÜCRETSİZ EĞİTİM VERECEK

Ender Çolak, yakın zamanda ‘Baymak Akademi’ adıyla üretim tesisi içinde mesleki eğitim alanı kurduklarını ifade etti. Burada tüm ürünleri bulundurduklarını anlatan Çolak, tesisatçılar, meslek lisesi ve teknik meslek yüksek okulu öğrencilerinin saha eğitimlerini alacaklarını söyledi.

YOĞUŞMALI KOMBİYE GEÇİLİYOR

İklimlendirme sektörünün uzun süredir beklediği ve enerji tasarrufu açısından Türkiye ekonomisine yıllık 1.5 milyar dolara varan tasarruf sağlaması öngörülen Enerji Verimliliği Direktifi (ErP), 21 Nisan’da yürürlüğe girdi. Buna göre, sadece evlerdeki bireysel kombiler değil, apartmanlarda merkezi ısıtmada kullanılan ürünler de artık yoğuşmalı olacak. Bu tarihten itibaren artık konvansiyonel kombilerin Türkiye için üretilemeyeceğini belirten Çolak, “Elimizde olanları ise 1 yıl içinde satmamız gerekiyor. Ardından Türkiye’de satışı bitecek. Başka ülkeler için üretebiliyoruz. Yoğuşmalı kombinin fiyatı normal kombiye göre yüzde 30 daha pahalı ama tüketiciye yıllık yüzde 25-35 aralığında bir tasarruf sağlıyor. Bu kazançları tüketiciye daha iyi anlatacağız” dedi.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 19
  • celal 5 yıl önce Şikayet Et
    hollandalı şirket yani: "BDR bünyesinde olan baymak ...". Haber'i türkçeye çevirelim: "Hollandalı şirket Türkiye de kombi üretecek".
    Cevapla
  • bay 5 yıl önce Şikayet Et
    Demek yabancisiz olmuyormus, birde 2 milyoncuk yatirimdan bahsediyorlar. Her seyi kendin yapacaksin ilerde gebe kalmamak icin.
    Cevapla
  • Cumhuriyet 5 yıl önce Şikayet Et
    ah ah daha iyisini tek basina yapan firmalarimiz yokmu. muhakkakki vardir tercihimiz yerli olsaun..
    Cevapla
  • MEHMET 5 yıl önce Şikayet Et
    bu tarz ortaklıklar sayesinde hem teknoloji transferi yapmış hem de ortağın pazarını da kullanmış oluyoruz. bizim markamızı bilmeyen ancak avrupalı ortağa güvenen kesimler tarafından tercih ediliyoruz. teknoloji transferi ile de zaman, enerji ve bunlara sekonder harcamalardan tasarruf ediyoruz. ben de yerli ve milli taraftarıyım ama bu açıdan da bakmak lazım
    Cevapla
  • memnun degilim 5 yıl önce Şikayet Et
    baymak kullanıyorum. hic memnun degilim. fatura yuksek geliyor baska marka kullanan komsularımıza daha az geliyor
    Cevapla
  • kemal pir 5 yıl önce Şikayet Et
    hani bu ülke düşmandı ne oldu hemen dost olduk yemedimi ekonomi yoksa düşmanda yok bizi kiskanıyorlardı bi kombide dahi bağimlıyız
    Cevapla
  • log fgh 5 yıl önce Şikayet Et
    katiliyorum kemal
    Cevapla
  • emin 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahtan şifalar diliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle