Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 1220 personel alımı ne zaman? En az lise mezunu!

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yayımlamış olduğu iki farklı ilana göre bünyesine farklı pozisyonlarda olmak üzere toplamda 1220 personel alımı yapacak. Başvuru şartları nelerdir? İşte ilanın detayları...

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 1220 personel alımı ne zaman? En az lise mezunu!
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 1220 personel alımı ne zaman? En az lise mezunu!
GİRİŞ 18.05.2018 08:46 GÜNCELLEME 18.05.2018 08:47

Merakla beklenen ilan sonunda yayımlandı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilanda Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) bünyesindeki eksikliği gidermek için iki farklı ilan yayımlandı. Yayımlanan bu ilanlara başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olmaları ve Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS’den puan almış olmaları gerekmektedir. Alım yapılacak memur ve personellerin toplam sayısı 1220 olarak belirlenmiştir. Peki hangi pozisyonlara alım yapılacak?

HANGİ POZİSYONLARA ALIM YAPILACAK?

Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK, iki farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilk ilana göre Kredi ve Yurtlar Kurumu merkez teşkilatına 10 Diyetisyen, 5 Destek Personeli ( Şoför ) olmak üzere toplamda 15 kişi ve Taşra Teşkilatına 162  Diyetisyen, 44 Psikolog, 162 Büro Personeli, 81 Destek Personeli (Şoför) olmak üzere toplam 449 sözleşmeli personel alınacaktır.

Yayımlanan ikinci ilana göre ise yine KYK bünyesine 463 kadın ve 293 erkek olmak üzere toplam 756 adet Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli alımı gerçekleştirecek. İki ilana alım yapılacak personel ve memur sayısı bin 220 olmuş olacak.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

- Türk vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6 ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerde olan adaylar da sınava başvurabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı ve bakaya durumunda bulunan adayların sınava başvuruları kabul edilmeyecektir.)

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

- Arşiv Araştırması yapılmış olmak,

- Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almıyor olmak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını 09 Mayıs 2018 ile 18 Mayıs 2018 tarihleri arasında yapabilirler. Başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi http://basvuru.gsb.gov.tr üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

KYK İlk Personel Alım İlanının Detaylarını Görmek İçin Tıklayınız...

KYK İkinci Personel Alım İlanının Detayları İçin Tıklayınız...