2 Mayıs'ta başladı, Türk vatandaşlar akın etti

Türkiye ile Yunanistan arasında kapı vizesi uygulaması 2 Mayıs tarihiyle başladı. 30 Eylül tarihinde son bulacak kapı vizesine Türk vatandaşlarının talepleri arttı.

2 Mayıs'ta başladı, Türk vatandaşlar akın etti
2 Mayıs'ta başladı, Türk vatandaşlar akın etti
GİRİŞ 04.05.2018 17:13 GÜNCELLEME 04.05.2018 17:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yunanistan’ın Rodos, Sakız, Simi, Mikonos,Kos ve Sisam adalarına 60 euro karşılığında dört gün önceden başvuru yapan Türk vatandaşları, online işlemlerle kısa sürede kapı vizesini alıyor. Başvuru formu, banka hesabı, pasaport ve 60 euro ücret ödenerek Schengen Vizesi’nden daha kısa zamanda kapı vizesi alınıyor. Kapı vizesinin başlamasıyla özellikle İstanbul,İzmir, Ankara gibi büyükşehirlerden online olarak müracaatta bulunanların sayısı ilk gün 600 olarak kaydedildi.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, konuyla ilgili bilgi veren Operasyon Müdürü Sertaç Eraslan, "2 Mayıs itibarı ile kapı vizesi olayı başladı, 30 ylül’e kadar sürecek.Bu kapı vizesi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, Rusya Federasyonu, Belarus ve Ukrayna vatandaşlarını kapsamaktadır.2 gündür yoğun bir talep var.Yaklaşık 150 den fazla dosya gönderdik karşı tarafa.Bu tabi Türk vatandaşlarımız içinde iyi oldu.Çünkü bürün schengen prosedürleri haricinde çok basit birkaç evrakla bize gönderip kapıda vize uygulamasını alabiliyorlar. Bu gerçekten Türk vatandaşları içinde çok büyük kolaylık" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Ali Mercan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunan ordusu paraya ihtiyaci var gidin yarinda sizin paranizla sizi öldürsünler
    Cevapla
  • xxx 5 yıl önce Şikayet Et
    akın akın gidin...
    Cevapla