MÜSİAD: Ekonomi paketi ekonomiye can verecektir

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Vergi ve prim cezalarına yönelik yapılacak yapılandırma, iç talebin artırılmasına sağlayacağı destekle ekonomiye ciddi bir katkı verecektir." ifadelerini kullandı.

MÜSİAD: Ekonomi paketi ekonomiye can verecektir
MÜSİAD: Ekonomi paketi ekonomiye can verecektir
GİRİŞ 01.05.2018 17:22 GÜNCELLEME 01.05.2018 17:22

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel  Başkanı Abdurrahman Kaan, yaptığı yazılı açıklamayla Başbakan Binali Yıldırım tarafından  açıklanan "Ekonomi paketine" ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve  Kurban bayramları öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, yaşlılık aylığının 500  liraya çıkarılması, genç girişimcilere BAĞ-KUR desteği gibi konularda  düzenlemeler içeren kanun tasarısının, görünüşte basit gibi duran, ancak  milyonlarca insanı doğrudan etkileyen birçok soruna temas ettiğini belirten Kaan,  vergi ve prim cezalarına yönelik yapılacak yapılandırmanın, iç talebin  artırılmasına sağlayacağı destekle ekonomiye ciddi katkı vereceğini aktardı.

Kaan, bu değişikliğin, Maliye ile mükellef arasında bir "Vergi Barışı"  olarak da nitelendirilebilecek önemli bir adım olacağını belirterek, şunları  kaydetti:

"İş yeri açmak isteyen gençlere yönelik sunulan ilave prim desteği de  genç girişimlerin önünü açmakla kalmayacak, aynı zamanda yatırım artışına  sağlayacağı katkıyla ekonomik büyümeyi destekleyecektir. 65 yaş ve üzerine  verilen aylıkların 266 liradan 500 liraya çıkarılmasının da bu yaş grubunun  refahı açısından çok önemli olduğunu ve bu düzenlemenin gelir dağılımın tabana  yayılmasına katkı sağlayacağını ifade edebiliriz.

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bin lira ikramiye  verilecek olması da hem iç talebin canlandırılmasına yönelik oldukça önemli bir  adım olacak, hem de dini bayramlar öncesi emekli vatandaşlar adına önemli bir  motivasyon olacaktır. Son olarak henüz çalışmaları süren 'İmar Barışı'  düzenlemeleri de milyonlarca vatandaşımızı doğrudan etkileyen ve devlet açısından  da uzun yıllardır önemli bir sorun olarak bekleyen birçok meseleye çözüm  olacaktır."