Emeklilere ikramiye müjdesi!

Başbakan Yıldırım, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada, emeklilere Ramazan Bayramı öncesi bin TL, Kurban Bayramı öncesi bin TL ikramiye verileceğini açıkladı.

GİRİŞ 30.04.2018 18:47 GÜNCELLEME 30.04.2018 19:50
Bu Habere 348 Yorum Yapılmış

Bakanlar Kurulu sonrası 24 milyar liralık ekonomi paketini açıklayan Başbakan Binali Yıldırım, 12 milyon emekliyi ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım: "12 milyon emekli aylığı alan vatandaşımız var, bütün devletten maaş alanlar, her yıl Ramazan Bayramı öncesi, Kurban Bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz. Ramazan Bayramı öncesi bin TL, Kurban Bayramı öncesi bin TL.'' ifadelerini kullandı.

'ÖNEMLİ BİR MÜJDE!'

Şimdi önemli bir müjdeye geldik. Son madde emeklilerimizle ilgili. Emekli olmuş, aşağı yukarı 12 milyonun üzerinde vatandaşımız var emekli aylığı alan. Bunun dışında emekli olmadan aylık bağlanan gazilerimiz var, şehit yakınlarımız var, köy korucularımız var. Bunlar emekliliği hak etmesine gerek kalmadan, biliyorsunuz kanunda şehitlerimizin yakınlarına aylık bağlanıyor. Bunlar 12 milyon dışında. Diğerleri normal çalışıp yaşını dolduran emekliliği gelen emekliler, artı şehit yakınları, gaziler, sivil şehitler bu grup… Yani bütün devletten maaş alanlar, emeklilik dışında maaş alanlar.

MİKTARI BİN TL OLACAK

 

 

Bunlara da her yıl Ramazan bayramı öncesi ve Kurban bayramı öncesi olmak üzere birer ikramiye vereceğiz; bayram ikramiyesi. Miktar ne? Ramazan bayramı öncesi 1000 lira, kurban bayramı öncesi 1000 lira. Tabi bu 12 milyon üzerinde emekliyi düşündüğümüz zaman hatırı sayılır bir para ediyor. Emeklilerimiz daha fazlasına layık. Emeklilerin kendileri değil, dul ve yetimleri de dahil bundan istifade edecek. Dolayısıyla böylece 12 milyonun üzerinde emeklimize, ister az maaş alsın, ister çok maaş alsın bu bir bayram hediyesi, ikramiyesi olarak düşünülen bir şey.

YORUMLAR 348
  • Osman 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razi olsun bu hukumetten Ben emekliyim cok sukur bugun sukur birde bu America yanlisi muhalefet aklini basin a alsa türkiyem ucar ALLAH hainleri ve onlar a canak tutanlari ceheneme cehenneme
    Cevapla
  • işçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı mız asgari ucretliyede ikramiye versin eğer vermezse Allah'a havale ediyorum oy verme günü geldiği zaman kapı kapı dolaşıp duruyor lar o zaman görüşürüz çevremde kiler isyan ediyor vermezlerse oy felan yok işçiden kesilen vergilerle dagitsin paraları ona buna yazık bizlere ezilen hep işçi oluyor Allah merhamet versin biraz devlet büyüklerine
    Cevapla
  • Toroslu 6 yıl önce Şikayet Et
    İntibak yasasını çıkarın da adaletsizlik ortadan kalksın aynı şartlarda emekli olan iki emeliye birine 2000 tl diğerine 1000 tl veriyorsanız olmaz
    Cevapla
  • zafer gülten 6 yıl önce Şikayet Et
    oldu olacak,birde emekliden sağlık katkı payını kaldırıverin gayri,gerçi raporlu ilaçlardan katkı payı alınmıyor galiba ama,yinede hastanede ,sağlık ocaklarında az buçuk birşey alıyorlar,5-10 tl bazılarına devede kulak gelebilir ama,devamlı bakınmak zorunda olanlar,ve kısıtlı sabit gelirliler için güçlük yaratıyor.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bide fetöcü terörist hakimler yüzünden mahkum olanlar olamaya yaklşanlar için bi düzenleme yapın. fetöcüdiye cezaevine attıgınız hakimin hükmü ile cezaevien girecekelre yazık değil mi ADALET lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle