Otokar resmen duyurdu: Kazanamadık!

Savunma sanayi ve ağır ticari araç üreticisi Otokar, Altay muharebe tankının seri üretimi ihalesini kazanamadığını açıkladı.

Otokar resmen duyurdu: Kazanamadık!
Otokar resmen duyurdu: Kazanamadık!
GİRİŞ 25.04.2018 14:09 GÜNCELLEME 25.04.2018 14:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nın Twitter hesabında, 250 adet tankın seri üretimi ve güç grubu geliştirilmesi için BMC AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlandığı dün açıklanmıştı.

Otokar KAP'a yaptığı açıklamada, "Savunma Sanayi İcra Komitesi kararı doğrultusunda Altay tankının seri üretimi için şirketimiz dışındaki adaylardan biri ile sözleşme görüşmelerine başlanmasının uygun bulunduğu tarafımıza bildirilmiştir" denildi.

SSM tarafından yapılan değerlendirmeler sonunda, Altay tankının seri üretimi ve Altay tankına motor geliştirilmesi için başlatılan Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi kapsamında BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ ile sözleşme görüşmelerine başlanması yönünde karar verildi.

Altay tankının seri üretimine BMC'nin dışında Otokar ve FNSS talip olmuştu.

YORUMLAR 4
  • Türk 6 yıl önce Şikayet Et
    250 adet altay tanki yetmez hani ilk basta 1000 adet olacakti simdi 250 diyorlar 250 adet yetmez dünyanin en tehlikeli bölgesinde bizim vatanimiz en az 1000 adet olmali bence 2000 adet üretilmeli elimizdeki leopar tanklari disinda diger tanklarimiz cok eski leopar tanklarimizda modernize edilmeli amerika ve rusya ya bakin adamlar bir üretiyor hemen en az 2000 yada 2300 kadar üretiyor biz 250 tank ile nasil karsi koyacagiz o yüzden daha fazla üretilmeli en az bizde söyle 1500 adet bari üretsek iyi olur
    Cevapla
  • Fedai 6 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet değişirse ihale değişir.
    Cevapla
  • sabır taşı 6 yıl önce Şikayet Et
    abd den aldıkları emir gereği almadılar ama kötü komşu ev sahibi yaptırır misali bmc miz büyüyecek biiznillah
    Cevapla
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısı
    Cevapla