Devrim gibi karar! Zararı site yönetimi ödeyecek

Evine giren kimliği belirsiz hırsızın altınlarını çaldığı ev sahibi, olayda yeterli tedbiri almayan site yönetimini sorumlu tuttu. Yargıtay kararında "Hırsıza davetiye çıkaran site yönetimi zararı ödeyecek" denildi.

Devrim gibi karar! Zararı site yönetimi ödeyecek
Devrim gibi karar! Zararı site yönetimi ödeyecek
GİRİŞ 24.04.2018 09:51 GÜNCELLEME 24.04.2018 09:51
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Mahkemenin verdiği 'altınların parasını site yönetimi ödemeli' kararı Yargıtay'ca da onandı. Emsal nitelikteki kararla, site içerisinde yeterli güvenlik önlemi almayan site yönetimi hırsızlık mağduru vatandaşın zararını ödeyecek. 

Milyonları ilgilendiren mahkeme kararı, İstanbul'da yaşanılan bir hırsızlık olayı sonrası geldi. Evine giren kimliği belirsiz hırsızın altınlarını çaldığı vatandaş büyük şok yaşadı. Olaydan site yönetimini ve sitenin güvenliğini sağlayan şirketi sorumlu tutan mağdur vatandaş, Bakırköy 1. Tüketici Mahkemesi'ne tazminat davası açtı. Hırsızlık mağduru vatandaş, site yönetimi ve güvenlik şirketinden 51 bin 915 lira maddi, 5 bin lira da manevi tazminat talep etti. Davalılar ise davanın reddini istedi. Tarafları dinleyen mahkeme, maddi tazminat talebinin kabulüne, manevi tazminat isteğinin ise reddine karar verdi. Karar davalılar tarafından temyiz edildi. Dava dosyasını yeniden inceleyen Yargıtay 13. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Mahkeme kararının onandığı yüksek mahkemenin içtihat metninde, hırsızlık olayının yeterli güvenlik önlemlerinin alınmamasından kaynaklandığı hatırlatıldı. Emsal kararla birlikte, sitedeki dairelerden meydana gelen hırsızlık olaylarında gerekli tedbiri almayan yöneticiler sorumlu olacak. 

YORUMLAR 28
  • hakkı 5 yıl önce Şikayet Et
    güzel bir olay bundan böyle devlet ödesin .önlem almıyor.derseler ne olur.
    Cevapla
  • vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    nasrettin hocanin dedigi gibi hırsızın hic mi suçu yok .Peki site degilse normal bir evse o zaman onlem almayan emniyete ve yukari dogru kim varsa vatandasin dava acma hakki olmazmi
    Cevapla
  • Deli Dumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Yan daireye komşu hırsızlığa girerse, kapıdaki güvenlik ne yapsın. yönetim ne yapsın. Saçma bir karardır.
    Cevapla
  • ay-yidız 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru karar
    Cevapla
  • yavuz 5 yıl önce Şikayet Et
    bazıları sırf o sitede hırsızlık yapmak için ev kiralıyor iyi bir vurgun yapıp gidiyor andan sonra site yönetimi uğraşıyor bana göre tekrar gözden geçirlmesi gereken bir karar hırsız içeriden olunca güvenlik ne yapsın yönetim ne yapsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle