Bakan açıkladı! 1 milyar dolarlık dev yatırım

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı. Bakan Elvan, yatırım yapılacak bölgenin Türkiye'nin ikinci Belek'i olacağını söyledi.

GİRİŞ 21.04.2018 11:30 GÜNCELLEME 21.04.2018 16:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

CNN TÜRK canlı yayınına katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Mersin'in Tarsus ilçesinki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı.

Bakan Elvan, yatırım yapılacak bölgenin Türkiye'nin ikinci Belek'i olacağını söyledi. İşte Elvan'ın açıklamaları:

 "Türkiye'nin ikinci Belek'i olacak bir yer. Tarsus Kazanlı bölgesi, 10 km sahili olan arkası tamamen ormanlık ve turizm açısından oldukça cazip bir yer. Türk yatırımcılar oraya 1 milyar dolarlık bir yatırım yapacaklar. Yeni Belek olacak.

 

 

Kazanlı Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi diyoruz. Şu anda uygulama projelerine başlandı bu yıl temelini atacağız. Türkiye için son derece önemli bir yatırım. 8000 yatak kapasiteli bir yatırım. Oteller, golf sahaları olacak bir alan. 5 bin doğrudan istihdam yaratacak. Çok ciddi bir katkı getirecek Türkiye ekonomisine. O bölgenin de turizm açısından gelişmesine çok katkı sağlayacaktır.

YORUMLAR 11
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    bir an işsiz rekoru kıran genç Urfa’ya müjdeli haber var sandım
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Lutfi elvan nere milletvekili secim yatirimi yapmis birileri yine kizacak oteller bos kalinca ne olacak
    Cevapla
  • Erk 5 yıl önce Şikayet Et
    İstihdam arttırıcı yatırım elbette iyidir ancak üretim ekonomisine dayalı özellikle de ithal edilen ürünler (ilâç, petro kimya, yedek parça, sanayi vb.) ile ilgili yatırımların yapılmasının 1'nci öncelikle (teşvikler ve gerekli kolaylıklar sağlanarak) yapılmasının sağlanması halinde gerek cari açığın azalması, gerek istihdamın arttırılması, gerek dışa bağımlılığın azaltılması, gerekse ekonomik kalkınma açısından çok faydalı olacaktır.
    Cevapla
  • 571 5 yıl önce Şikayet Et
    Petro kimya alanında girişimler başladı galiba,teşvikler verildi, 2,3 sene sonra inşallah bu yatırımların karşılığını alacağız
    Cevapla
  • Sarkisla 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç yatırım yapılmıyor Sivas'a
    Cevapla
  • Ozan elazig 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyenin bel kemiyi ihanet etmeyin sehiri elazigdir.ama hic birsey dogru durust yapilmiyor kaderimize terk ettiniz elazigi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle