Kadıköy-Kartal dolmuş hattında büyük vurgun

Kadıköy-Kartal dolmuş hattında kanunen yasaklanmış olmasına rağmen "kahya" diye tabir edilen kişilerin tehdit ve zor kullanarak minibüs şoförlerinden günlük 50-60 lira para aldıkları ve aylık en az 60-70 bin liralık haksız kazanç elde ettikleri belirtildi.

Kadıköy-Kartal dolmuş hattında büyük vurgun
Kadıköy-Kartal dolmuş hattında büyük vurgun
GİRİŞ 13.04.2018 17:11 GÜNCELLEME 13.04.2018 17:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri minibüs şoförlerinden zorla para alındığı ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

ARAÇ BAŞINA TEHDİTLE PARA ALIYORLAR

 

 

Yapılan tespitlerde Kadıköy-Kartal dolmuş hattında kanunen yasaklanmış olmasına rağmen "kahya" diye tabir edilen kişilerin örgütlenerek her gün araç başına zorla ve tehditle para topladığı belirlendi.

14 KİŞİ GÖZALTINDA

Aynı aileye mensup 16 kişinin yakalanmasına yönelik sabah erken saatlerde eş zamanlı baskınlar yapıldı. 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mermi ile çek, senet, ajanda, defter ve banka dekontları ele geçirildi.

Nitelikli yağma-bıçakla kasten yaralama suçlamasıyla gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor.

KİŞİ BAŞI AYLIK 70 BİN LİRALIK VURGUN YAPMIŞLAR

Habertürk’te yer alan habere göre ise gözaltına alınan kahyaların, tehdit ve zor kullanarak minibüs şoförlerinden günlük 50-60 lira para aldıkları ve aylık en az 60-70 bin liralık haksız kazanç elde ettikleri belirtildi.

YORUMLAR 3
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    en berbar hat bu istanbulda. bunlar terörist.
    Cevapla
  • Recai C. 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanki sadece orda mı? Bütün hatlarda 1-2 kilometrede bir bunlardan var. Her seferden tırtıklıyorlar. Hepsi mafya. Muhtemelen bu toplanan paraların bir kısmı pkk gibi terör örgütlerine gidiyordur. Çünkü para toplayanlar hep belli tipler. Onlara da bir el atsa devlet. Hem esnafı da kurtarmış olur.
    Cevapla
  • derin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün hain ve zorba milletlerin Allah cezasını versin tez zamanda inşaallah.Hangi ırktan olursa olsun..
    Cevapla