Yurtdışından ürün alanlar dikkat! Sınır düşürüldü

Yurtdışından hızlı kargo ile getirtilen kişisel kullanıma mahsus eşyaya 30 euroya kadar tanınan gümrük vergisi muafiyeti 22 euroya düşürüldü.

Yurtdışından ürün alanlar dikkat! Sınır düşürüldü
Yurtdışından ürün alanlar dikkat! Sınır düşürüldü
GİRİŞ 11.04.2018 09:49 GÜNCELLEME 11.04.2018 09:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 4458 sayılı gümrük kanununun bazı maddelerinin uygulanması hakkında kararda değişiklik yapan kararla ayrıca, bu kapsamda, 150 euroyu geçmeyen kişisel kullanıma mahsus kitap ve benzeri basılı yayının getirtilmesine muafiyet tanındı.

Kararın 62. maddesine eklenen bentlerle, kıymeti 1,500 euroyu geçmemek şartıyla, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelen eşya için yukarıda belirtilen limitleri aşan eşyanın değeri üzerinden; kitap ve benzeri basılı yayın için yüzde 8, özel tüketim vergisi kanununa ekli (IV) sayılı listede yer alan eşya için ise yüzde 20 oranında tek ve maktu vergi alınması hüküm altına alındı.

 

 

Kararla, kamu kuruluşlarına, kütüphane, müze, eğitim veya bilimsel araştırma ile uğraşan kuruluşlara gönderilen veya bunlar tarafından temin edilen kitap ve benzeri basılı yayına bu kapsamda muafiyet tanındı. Karar, 15 gün sonra yürürlüğe girecek.

YORUMLAR 3
  • Âli 5 yıl önce Şikayet Et
    Eski Türkiye de 75 dolardı. Artik nerden ne çıkaracağınızı şaşırdınız.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Temelli yasaklayın gitsin o zaman bu nedir böyle.İşim için gerekli olan elektronik bir saat Türkiye’de 5 küsür bin tl yurtdışında 700 dolar.Getirdik 600 küsür tl havadan gümrük vergisi aldılar.Sade Vatandaş kazıklansın cebinden parası alınsın ne olursa olsun bu kadarda olmaz artık.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Elektronik Sektörü açısından'da muafiyet olmalı . İyice iş yapamaz hale geliyoruz . dolar aldı başını gitti. zaten malzemeler yurt dışından geliyor birde projelerde kullanılacak bir kaç adedi geçmeyen malzemelere'de bu saçma kuralı çıkardılar.
    Cevapla