Rusya'dan yeni Türkiye ve İran hamlesi!

Rusya, Türkiye ve İran ile arasındaki petrol ticaretinde dolar yerine ülkelerin ulusal para birimleri ile ticaret yapmak istiyor.

Rusya'dan yeni Türkiye ve İran hamlesi!
Rusya'dan yeni Türkiye ve İran hamlesi!
GİRİŞ 08.04.2018 16:39 GÜNCELLEME 08.04.2018 16:45
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya’nın Türkiye ve İran ile petrol ticaretinde hesapların ulusal para birimleri üzerinden yapılması imkanını değerlendirdiklerini açıkladı.

HEM TÜRKİYE HEM İRAN'I KAPSIYOR
 
Novak gazetecilere yaptığı açıklamada, “Hesaplarda ulusal para birimlerinin kullanılması yönünde ilerlenmesi gerektiğine dair ortak bir anlayış mevcut. Bu konuda tarafların talepleri de var. Bu hem Türkiye’yi hem de İran’ı kapsıyor. Bu ülkelerle her yerde ulusal para birimleri üzerinden hesap yapmayı değerlendiriyoruz. Bunun için daha çok finans, ekonomi ve bankacılıkalanlarını kapsayan gerekçeler gerek” ifadelerini kullandı.
 
Novak, ulusal para birimlerinin kullanılma ihtimalinin ortaya çıkması ve şirketlerin bu yönde isteğinin olması halinde, uygun hesaplamaların yapılması için çalışmaların gerektiğini de kaydetti.

ABD Enerji Bilgi Dairesi'nin 2016 rakamlarına göre Rusya günlük 10,5 milyon varillik üretimi ile dünyanın en çok petrol üreten ülkesi konumunda. 

 

 

YORUMLAR 34
  • Unutmayan 2019 6 yıl önce Şikayet Et
    çok yerinde teklif
    Cevapla
  • kafir abd 6 yıl önce Şikayet Et
    dolar paçavrasının dönemini bitirin. arkanıza çini de alın en azından toplayabildiğiniz kadar ülkeyi bu işe dahil edin. o zaman abd ile savaşmadan abd zaten parçalanıp batacaktır
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu ülkelerle yaptigi alisveris hacimlerine göre yerel para birimlerini kullanabilir, tüm den yerli paraya gecilmesi söz konusu degildir.
    Cevapla
  • Türk Ulusu 6 yıl önce Şikayet Et
    hayırlısı inşallah kendi para birimlerimizi kullansak tabi ki daha güzel ama satılmasak iyidir.
    Cevapla
  • çılgın türk 6 yıl önce Şikayet Et
    ilk önce 50 milyar dolar abd doları tahvili türkiye bi americadan alsın 120 milyar dolar dolar rezervini altına çevirsin elinde dolar kalmasın ben Allahına kurban diyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle