Bakan Özlü’den yerli otomobil açıklaması

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Dijital teknolojinin ulaştığı en son noktayı Türkiye’nin otomobilinde görücüye çıkaracağız" dedi.

GİRİŞ 07.04.2018 13:12 GÜNCELLEME 07.04.2018 13:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin endüstriyel robot sayısında dünyada 22’nci sırada bulunduğunu aktaran Bakan Özlü, "Dünyada kullanılan endüstriyel robotların yüzde 65’i Avrupa ülkelerinde bulunuyor. Bu robotların yarısı otomotiv sektöründe kümelenmiş durumda. Dünyadaki gelişmelere paralel olarak ülkemizde de endüstriyel robot kullanımımız da artıyor. Türkiye’de kullanılan endüstriyel robot sayısı 12 bin rakamına ulaşmış durumda. Türkiye bugün endüstriyel robot sayısında dünyada 22’nci sırada bulunuyor. Dolayısıyla ‘Sanayi 4.0’ın başrol oyuncuları olan robot teknolojilerinin üretim süreçlerinde ağırlığını hissedeceğimiz bir dönemin içindeyiz" dedi. 

"DİJİTAL MİLLİ YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK" 

 

 

Bakan Özlü dijital atılım programının bu ay içinde paylaşılacağını dile getirerek, "Dijital kalkınma bizi geleceğe taşıyacak en etkili enstrümanların başında geliyor. Bu gerçekten hareketle Türkiye’nin dijital geleceği için dijital milli yol haritamızı belirledik. Dijital atılım programımızı hazırladık. ‘4. Sanayi devrimi’ ve dijitalleşmeye bütünlük içinde bakan bir çalışma yaptık. Hem sanayi devrimindeki pozisyonumuzu güçlendirecek hem de dijital kalkınmamızın önünü açacak olacak dijital atılım programımızı bu ay içerisinde sizlerle paylaşacağız. Biz bakanlık olarak bu yol haritası çok önemsiyoruz. Bu yol haritasında temel amacımız bilgi teknolojilerinde ülkemizi dünyanın 10 ekonomisi arasına çıkarmaktır. Yol haritamızdaki ortak noktamız yerli ve ileri teknoloji üreten dijital bir Türkiye oluşturmaktır" ifadelerini kaydetti. 

"TÜRKİYE’NİN OTOMOBİLİ DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN VE DİJİTAL TEKNOLOJİNİN BİR ÜRÜNÜ OLACAK" 

Türk sanayisinin yeni rotasının dijital atılım olduğunu söyleyen Bakan Özlü, "Dijital atılım yapan merkez ülkelerden biri olmak için doğru bir vizyon ortaya koyarak yolumuza devam edeceğiz. Bu manada ‘Türkiye’nin otomobili’ projesi dijital atılım vizyonumuzun somutlaştığı en önemli teknolojik platformlardan birisi olacak. Türkiye’nin otomobili dijital dönüşümün ve dijital teknolojinin bir ürünü olacak. Türkiye’nin sermayesiyle Türk mühendisleriyle ve elli yılı aşan otomotiv tecrübemizle küresel düzeyde dikkat çeken bir marka oluşturacağız. Dijital teknolojinin ulaştığı en son noktayı Türkiye’nin otomobilinde görücüye çıkaracağız" dedi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 9
  • MilliYerli 6 yıl önce Şikayet Et
    Arabanın adı Turkuvaz olsun Türk ismi dünyaya yayilsin
    Cevapla
  • Kafkas 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın Bakanım lutfen Düzce'ye bu yatırımı taşıyın Düzce'de çok işsiz var bu bölgede
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapın şu arabayı artık arabamı değiştireceğim yerliyi bekliyorum.
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Dijital falan estemiyoruz normal bişey yapın yeter insanlar en dandik araya bile servet ödüyor en ucuz otomobil 50 den başlıyor hiçbiri dijital falanda degil
    Cevapla
  • birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    yerli otomobil konusunda hata yapildi bence. turkiye yillar once arge masraflari cok fazla olan binek otomobiller yerine ticari araclar ve is makineleri uretip buradan gelen kazancla otomobil isine girmeliydi. arge masrafi ve rekabetin hayli yuksek oldugu binek otomobil pazarina sirek girmek cok riskli bir is olacak...
    Cevapla
  • Ben 6 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok doğru bir tespit
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle