Kripto paralar kan kaybediyor

Kripto para piyasasının hacmi, sıklaşan regülasyon açıklamaları nedeniyle yılın başından bu yana yaklaşık yüzde 60 daraldı

Kripto paralar kan kaybediyor
Kripto paralar kan kaybediyor
GİRİŞ 04.04.2018 12:37 GÜNCELLEME 04.04.2018 12:37

Lise öğrencilerinden uluslararası şirketlere kadar küçük-büyük milyonlarca yatırımcının radarında olan kripto para birimlerinin geleceği, ülkelerin uygulayacağı regülasyonlarla şekillenecek.

Finans dünyasında son yılların en önemli gelişmelerinden biri olarak kabul edilen kripto para birimlerine ilişkin soru işaretleri varlığını koruyor. Bitcoin, Ethereum, Litecoin ve Ripple gibi kripto para birimlerinin geleceğin önemli ödeme araçları olacaklarına inananlar da var, tamamen kaybolup gideceklerini düşünenler de...

Farklı görüşler ve belirsizliğin beslediği spekülasyonlar, kripto para piyasalarında sık sık sert dalgalanmalar yaşanmasına neden oluyor. Sanal para birimleri, özellikle farklı ülkelerden gelen regülasyon ve yasak kararlarının etkisiyle değer kaybediyor.

Piyasa hacmi yüzde 60 daraldı

Kripto para piyasasının hacmi, yılın başından bu yana yaklaşık yüzde 60 daraldı. En büyük hacimli kripto para birimi olan Bitcoin, ocak ayı içinde 17 bin 200 dolara kadar yükseldikten sonra yılın ilk çeyreğini 6 bin 900 dolardan kapattı.

Kripto para birimlerinin değerinde yaşanan büyük iniş çıkışlar yatırımcıları tedirgin ederken, uzmanlar, regülasyonların kripto piyasasına şekil verecek en önemli faktörlerden biri olacağını vurguluyor.

Devletlerin kripto para birimlerini nasıl denetleyecekleri noktasındaki belirsizlik ise çözülmüş değil... ABD ve AB, kripto para birimlerini şimdilik mevcut kanunlar çerçevesinde denetlemeye çalışırken, bazı Asya ülkeleri yeni regülasyonları devreye sokuyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL