Market çalışanlarını sevindirecek teklif!
Türkiye'de 71 bin çalışanı bulunan marketler için Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek'ten sürpriz bir teklif geldi.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, 71 bin market çalışanının aileleri ile vakit geçirebilmesi, dinlenmesi, sosyalleşmesi ve verimliliğinin artması için marketlerin haftada bir gün kapanmasını talep ettiklerini belirtti. Altunbilek, perakende sektöründeki gelişmelere ilişkin düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, yerel zincirlerin toplam cirosunun 33 milyar TL'ye ulaştığını kaydetti.
71 BİN ÇALIŞAN VAR
Federasyon üyeleri olarak 2017'de 67 bin kişiyi, bugün ise 71 bin 396 kişiyi istihdam ettiklerini ifade eden Altunbilek, şunları söyledi:
“Toplam market grupları içerisinde istihdamdaki payımız yüzde 40 oldu. 2018 yılı itibarıyla toplam mağaza sayımız 4 bin. Bu sene hedefimiz yüzde 15 büyümek. Yerel Zincirler Buluşuyor konferansımızın 10.’sunu 11-12 Nisan’da gerçekleştireceğiz. Bu konferans aslında sektörün bir düğünü. Sektörü bir araya getiriyor. Personel olmadan perakendeciliği iyiye götürmek işin en zor yanı. Eğer doğru personel yoksa, işinde mutsuz çalışıyorsa başarı gelmiyor. Perakende ve müşteri çok hızlı değişiyor. E-satış, e-ticaret hayatımıza çok hızlı girdi. Şu anda pazarda yüzde 3-5’ler konuşuluyor. E-ticaret hızlı büyüyen gelişen bir yapıya gidiyor. Bizim de marketçiler olarak e-ticarete yatırım yapmamız gerekiyor.”
HAFTADA BİR GÜN KAPATALIM
Marketlerin haftada bir gün kapanmasını talep ettiklerini ifade eden Altunbilek, “Yapılacak düzenleme ile bizler ertesi güne daha iyi hazırlanabileceğiz. Biz mesaimizi bitirip marketlerimizi kapatınca, küçük esnafta belirlenecek saate kadar satışına devam edebilecek. Rekabette küçük işletmelere avantaj sağlayacak bu talebimiz aynı zamanda çalışanlarımıza yarayacak. Çalışanlarımız aileleri ile vakit geçirebilecek, dinlenebilecek, sosyalleşecek, verimlilikleri artacak.” diye konuştu.
-
Sayonara 7 yıl önce Şikayet EtCuma günü kapatılsın madem öyle isteniyor. Hem resmi kurumlarda işi olanlar işini halleder, Cuma namazına da isteyen rahat rahat gider.. Siz karar alın nöbetçi eczane sistemi gibi her mahallede 1 market açık kalsın nöbetleşe..Beğen
-
cahit57 7 yıl önce Şikayet Etgüzel bir fikir.Beğen
-
isimsiz 7 yıl önce Şikayet Etdevlet istese yapar yada zorla yaptırır ama siyaset şirket akrabalığı yüzünden olmaz ellerinden gelse 1 kuruş bile vermezler bunlarBeğen
-
Ecdad 7 yıl önce Şikayet Etİşçiler kapitalizmden şikayetçi olur...haftanın 7 günü çalışmak köleliktir der...yarın patron olunca haftanın 8 günü nasıl çalıştırırım hesabını yapar. Bu düzen vicdanla düzelmez...demir yumruk ve kapı gibi kanunla düzelir...ısteyen kapatsın dersen kimse kapatmaz :)Beğen Toplam 2 beğeni
-
ahmet 7 yıl önce Şikayet Etaynı uygulama avm'ler içinde yapılmalı özellikle pazar günü avm'ler kapatılsınBeğen Toplam 1 beğeni