6.5 milyon kişinin borcu silindi

Hükümet, sosyal koruma alanlarını güçlendirirken, yoksul kesime yönelik desteklerini de artırıyor. Gelir testine başvuran yaklaşık 280 bin geliri düşük vatandaşın geçmişe dönük prim borçları silindi.

6.5 milyon kişinin borcu silindi
6.5 milyon kişinin borcu silindi
GİRİŞ 03.04.2018 06:36 GÜNCELLEME 03.04.2018 06:37
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Ücretsiz olarak Genel Sağlık Sigortası'na dahil olan bu vatandaşlar, istedikleri hastaneden hizmet alabilecek.

Geliri asgari ücretin 3'te 1'inden (676,5 lira) fazla çıkanların ise 1 Nisan 2017 öncesine ait borçları aylık 53 lira üzerinden güncellendi, faizleri silinip yapılandırıldı.

6.5 milyon kişinin 8.5 milyar liralık borcunun tahsilatından vazgeçildi. Güncellenen borcun ödenmesi için 30 Nisan'a kadar süre var. Sigortalıların hastanelerde sürpriz yaşamamaları için borçlarını takip etmeleri gerekiyor..

YORUMLAR 20
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    gss borcu isteyen yaptırmalı bu zulüm son bulmalı
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Hastaneye gitmeyenin neden borcu oluyor bu adaletsizlik parayı önce al hasta olursa para cepte nasılsa sosyal devlette parası olmayana devlet sağlık hizmeti vermek zorunda
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne silinmesi ve 900 borcum vardı gelir testine başvurun yaptım bırak silinmeyi borçtan bile düsmedileri gibi borç 1200 olmuş yararlanmadığım birşey niye para çıkıyor ya test te yaptırdık hâlâ borç çıkıyor işsiz biri nasıl ödeyecek bu borcu tabi Suriyelilere bedava
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    İşsiz adamın devlete borcunun olması çok vahim birşey Daha da vahim olan 6.5 milyon kişi ...
    Cevapla
  • Yılmaz 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim çocuğum engelli olmasına rağmen ödüyorum, ödemeye de devam ediyorum, sonradan yüklü bir borç gelmesin diye. Engelliler arasında da ayrım yapılmaktadır rapor oranı %60'ın altındakiler engelli sayılmamaktadır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle