Geleceğin sendikacıları bir araya geldi

“Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı”nın açılış toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Geleceğin sendikacıları bir araya geldi
Geleceğin sendikacıları bir araya geldi
GİRİŞ 02.04.2018 14:29 GÜNCELLEME 02.04.2018 14:29

24 ülkeden farklı konfederasyonun dış ilişkiler komisyon üyelerinin katılımı ile bir ay sürecek olan “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Sertifika Programı”nın 3'üncüsü Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve TODAİE  Genel  Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan ile bazı yöneticiler ve programa dâhil olan misafir öğrencilerin katıldığı açılış toplantısı ile başladı.

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı  Ali Yalçın, “Memur-Sen ailesi olarak eğitim ve işbirliği anlaşmalarımıza ve çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlaşmaların bir gereği olarak bugün mütevazı bir adım daha atıyoruz. Bu çalışmalarımız, programlarımız büyüyerek devam edecektir. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunmayı ve sorunlara ortak çözüm üretmeyi önemsiyoruz” dedi.

Adalet ve merhametin temel ilke olduğu bir dünya için çalışıyoruz

Programın önemine değinen Yalçın, “Bu programı önemsiyoruz çünkü dünyada pek çok sorun var. Bu sorunları beraber aşabileceğimiz bir zemin oluşturmak istiyoruz. 7 milyarlık dünya nüfusunun 7’de biri aç. 3 ailenin elinde bulundurduğu servet 46 ülkenin milli gelirinden fazla. Savaşların vahşetlerin neticesinde 400 milyon yetim var. Bu savaşlarda ölen insanlar insan olarak değil birer istatistik olarak tasnif ediliyorlar” şeklinde konuştu.

Dünyadaki adaletsiz sisteme dikkat çeken Yalçın, “İnsan haklarına ilişkin ihlaller raporu FED’in faiz raporundan daha az değer görüyor. Dünyada merhamet adalet ve taksimat sorunu var. Sendikaların dünyadaki bu üç önemli soruna ilişkin de üç talebi var. Adalet merhamet ve adil paylaşım...” diye konuştu. 

Dünyadaki adaletsizliğin ortadan kalkması için sorumluluk aldıklarını vurgulayan Yalçın, “Biz sadece kendimiz için değil herkes için insan onuruna yaraşır bir hayat sürecek bir çalışma hayatı talep ediyoruz. Kalp diliyle konuşup, emeğin küresel sorunları başta olmak üzere insanlığın her sorununa karşı etkili mücadele oluşturabiliriz. Gelir dağılımında adaletin sağlandığı, daha adil, insani, huzurlu ve barış içerisinde bir dünya için sorumluluk alıyoruz” ifadelerini kullandı.

3-5 Mayıs'ta uluslararası temsilcilerin katılımıyla “İnsan, Emek ve Küresel Rekabet Uluslararası Kongresi" yapacaklarını belirten Yalçın, eğitime katılanları da kongreye davet etti.

Aslan: Geleceğin sendikacılarını ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz

Programın açılış konuşmasını yapan TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan ise “24 ülkeden gelen katılımcıları ağırlıyoruz. Daha öncede iki grup ile yaptığımız bu eğitim faaliyeti hem Memur-Sen hem de TODAİE için onur verici bir program. 

Nepal’den Cezayir’e, Pakistan’dan Gambiya’ya kadar bizim dost ve kardeş ülkelerimizden gelen katılımcılar var. Onları iyi bir şekilde ağırlamayı düşünüyoruz. Gönül coğrafyamız dediğimiz bölgemizde bulunanlara hizmet etmekten onur duyuyoruz. Bu bir aylık eğitim hem Türkiye’yi tanımak hem de sendikacılık eğitimi anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.