Maden sahalarında yeni bir model başlıyor

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Türkiye için önemli bir potansiyel barındıran maden sahalarına yönelik yeni bir ekonomik modeli yakında başlatacaklarını söyledi.

Maden sahalarında yeni bir model başlıyor
Maden sahalarında yeni bir model başlıyor
GİRİŞ 02.04.2018 11:36 GÜNCELLEME 02.04.2018 11:59
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

MÜSİAD Vizyoner Sektörler Zirvesi’nde konuşan Albayrak, “Maden sahalarımızda yarı mamul ve nihai ürün üretecek fabrikaların kurulması şartıyla ekonomiye kazandıracak yeni bir modeli çok yakın süreçte başlatıyoruz. Aynı güneşte, rüzgarda olduğu gibi” dedi.

Güneş ve rüzgar enerjisindeki YEKA modelinin başarılı bir örnek olduğunu belirten Albayrak, enerji alanında kamu-özel sektör uyumunun bundan sonra aynı tempoda devam edeceğini söyledi. Cari açığın kapatılması noktasında yerli ve milli adımlar atmak zorunda olduklarını belirten Albayrak, “Hammaddenin katma değerli, çarpanı yüksek ürüne dönüştürülmesi ile ilgili adımlar atacağız. Özellikle kamuya daha fazla katma değer sağlayacak bir ortaklıkla yerli üretimi destekleyecek, fabrika kurulumu, ar-ge yapılmasını zorunlu kılan yeni bir sistemi, altyapıyı hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

 

 

Albayrak, enerji teknolojilerinin yerlileştirilmesine de büyük önem verdiklerini belirterek, Türkiye’nin teknolojiyi alıp kullanan bir eko-sistemden teknoloji üreten bir sisteme geçmesi gerektiğini kaydetti.

YORUMLAR 2
  • M.Yalçın 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakan Albayrak TAEK in başına adam gibi bir başkan getirmedikçe ne desen nafile. Ancak tribünlere oynadığını düşünüyorum !!!
    Cevapla
  • enes 6 yıl önce Şikayet Et
    kibiiiirrrrrrrrrr....
    Cevapla