Demir-çelik sektörüne müjdeler peşi sıra geldi

İzmir Ticaret Odası (İZTO) seçimleri öncesinde Başkan Adayı Mahmut Özgener’i ziyaret eden 63. Demir, Çelik ve Alüminyum Komitesi adayları sektör için hazırladıkları müjdeleri sıraladı.

Demir-çelik sektörüne müjdeler peşi sıra geldi
Demir-çelik sektörüne müjdeler peşi sıra geldi
GİRİŞ 02.04.2018 11:07 GÜNCELLEME 02.04.2018 11:07

Komite adına konuşan Hüseyin Düzyol, “Kentimizde Döküm ve Metal Fuarı düzenlenmesinin yanı sıra, fire ve zayiat oranlarının düzeltilmesi, portal kurulması, KDV iadesinde yaşanan zorluklar ve ruhsat sorunlarıyla ilgili sorunları çözeceğiz” dedi. İZTO Başkan Adayı Mahmut Özgener’de böyle bir fuarın İzmir’e yakışacağını, gereken tüm desteği vermeye de hazır olduğunu belirtti.

İZTO’da 9 Nisan’da meslek komitesi seçimleri öncesi Başkan Adayı Mahmut Özgener’i ziyaret eden Meclis Üyesi adayları Hüseyin Düzyol, Suphi Toros ile komite adayları Mehmet Manav, Hümeyra Çözel, Oğuzhan İmam, Fatih Bozoklar, Gürsel Canerler, Osman Okay ile Ahmet Çakır projelerini anlattı. 63. Meslek Komitesi’nden aday olduklarını vurgulayan Hüseyin Düzyol, “Önceliğimiz tüm üye firmaların anlık iletişimini sağlayacak bir web portalı oluşturarak portalda tüm sektör haberlerinin ve duyurularının yayınlanması olacak. Böylece yaşanabilecek sorunlara anlık çözümler üretilecek” dedi. 

"Önceliğimiz fuar olacak" 

Kanun ve yönetmeliklerdeki değişiklikler ile KOBİ destek programlarının anında tüm üyelerle bu portal üzerinden paylaşılacağını aktaran Düzyol, “Diğer bir önceliğimiz ise üyelerimizi ilgilendiren bir fuarı kente kazandırmak. Bu kapsamda İzmir’de Döküm ve Metal Fuarı yapılabilmesi için çalışmalara başlayacağız. Ayrıca sektörümüzün uzun yıllardır çözüm bekleyen başta fire ve zayiat oranları, KDV iadesinde yaşanan zorluklar ve ruhsat sorunlarıyla ilgili hızlı ve etkin çözümler üreteceğiz” diye konuştu. 

"Anında müdahale edilecek" 

Komitede yer alan her meslek grubunun eşit şekilde temsil edileceğini açıklayan Suphi Toros ise, “Asil-yedek ayrımı yapılmaksızın katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket edeceğiz. Komite üyelerini tümüne verilecek sektörel sorumluluklar ile her bir komite üyesinin kendi sektörlerindeki üyeler ile sürekli temas halinde olup üyelerin ve sektörün sorunlarına anında müdahil olup hızlı ve etkin çözümler üretilecek” ifadelerini kullandı.
 
İZTO Başkan Adayı Mahmut Özgener ise birlikte yola çıktıkları 63. Komite üyelerinin ‘değişim’ için projelerinin hazır olduğunu söyledi. Türkiye’deki döküm sanayi üretiminin yüzde 70’inin İzmir’de gerçekleştirildiğini kaydeden Özgener, “Düzenlenmesi planlanan Döküm ve Metal Fuarı’na zaten kentin altyapısı hazır. İddialı olduğumuz bu fuarın kısa sürede Mermer Fuarı’nın yakaladığı başarıyı yakalayacağına inanıyoruz. İZTO olarak biz de meslek komitelerimize her türlü desteği sağlayacağız” dedi. 

63. Komitenin Adayları: 

Suphi Toros, Hüseyin Düzyol, Mehmet Manav, Hümeyra Çözel, Oğuzhan İnam, Doğan Kaplanseren, Fatih Bozkar, Gürsel Canerler, Osman Okay, Ahmet Çakır,