İş dünyasında 'nefes' heyecanı

İş dünyası örgütlerinin temsilcileri, Başbakan Binali Yıldırım'ın 5 milyar lira olarak planlanan Nefes Kredisi'nin hacminin 7,5 milyar liraya çıkarılması açıklamasını memnuniyetle karşıladı.

İş dünyasında 'nefes' heyecanı
İş dünyasında 'nefes' heyecanı
GİRİŞ 02.04.2018 09:50 GÜNCELLEME 02.04.2018 09:50

İş dünyası Başbakan Binali Yıldırım'ın bugün açıkladığı Nefes Kredisi'nin hacminin büyütülmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.

MEMNUNİYET VERİCİ

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Nefes Kredisi projesinin 2017’nin çok önemli motivasyon ve inovasyonu olduğunu belirterek, "Bugün 5 milyar lira olarak planlanan ‘Nefes Kredisi’nin, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından 7,5 milyar liraya çıkarıldığının açıklanmasını sanayiciler olarak büyük memnuniyetle karşılıyoruz. Bu uygulamanın da tıpkı geçen yıl İSO olarak katkı sunduğumuz 'Nefes Kredisi'nde gördüğümüz gibi ekonomimize güçlü bir dinamizm ve büyümeye önemli bir katkı olarak geri döneceğinden kuşku duymuyorum” dedi.

KATMA DEĞER ARTACAK

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan, uygun maliyetli finansmana erişiminin önemli konulardan biri olduğunu işaret ederek, şunları kaydetti: "Bu teşvik paketi ile de uygun maliyetli finansman sorununun büyük oranda aşılacağını düşünmekteyiz. Kredi Garanti Fonu 2017 yılı büyümesinin önemli destekleyici ayaklarından biri olmuştu. Nefes Kredisi'nde de KOBİ'lerin destekleyicisi olacaktır. Esnek ödeme seçenekleriyle KOBİ'lerimiz finansmana kolay ulaşırken maliyetlerde yaşadığı zorlukları da minimuma indirebilecektir. Özellikle teşvik miktarının da yüksek tutulması ekonomimizin lokomotifi KOBİ'lerimizin sağladığı katma değeri artıracaktır”

YATIRIM VE İSTİHDAMA KATKI SUNAR

OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Nedret Yener, binlerce işletmenin Nefes Kredisi ile üretim, yatırım ve istihdama katkı sunacağına inandığını bildirdi. Yener, şunları kaydetti: Her yeni destek, Türk ekonomisinin büyüme trendinde kilit rol oynayacaktır. Biz OSTİM’li iş adamları olarak hükümetimize teşekkür ediyor, buna yeni teşviklerin eklenmesini beklediğimizin bilinmesini istiyoruz.”

Nefes Kredisi’ndeki yeni planlamanın başkentli genç girişimcileri memnun ettiğini açıklayan Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, “Nefes Kredisi’nin hacminin genişletilmesi KOBİ’lere can suyu olacak, ekonomik büyümeye katkı sağlayacak, piyasaları canlandıracak” dedi.

‘NEFES KREDİSİ ADI GİBİ İŞ DÜNYAMIZA CAN SUYU’

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Türkiye’nin frene basmadan yakalamış olduğu ivmeyi devam ettirmesinin, ekonominin büyümesi açısından son derece önemli ve faydalı olduğunu söyledi. Hasan Ali Cesur, konuya ilişkin şunları söyledi: “Ekonominin pedalları durmadan çalışmalıdır. Geçmişte frene basıldığında nasıl bir durgunluk yaşadığımızı hepimiz gördük. Türkiye ekonomisi frene basmayı kaldırmıyor. Pedalların daha güçlü dönmesi açısından 7,5 milyar liralık Nefes Kredisi adı gibi iş dünyamıza can suyu olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK