Yüzbinlerce taşeron için kadro heyecanı

Yüzbinlerce taşeron işçisinin dört gözle beklediği kadroya geçiş sürecinde sona gelindi. Geçiş süreci tamamlanan taşeron çalışanları için 3 Nisan'da yeni bir dönem başlayacak. Önceki gün 30 bin geçici işçinin durumu netleşirken; bakanlığın 50 bin KİT işçisi için yürüttüğü çalışmalar ise sürüyor.

Yüzbinlerce taşeron için kadro heyecanı
Yüzbinlerce taşeron için kadro heyecanı
GİRİŞ 01.04.2018 09:09 GÜNCELLEME 01.04.2018 09:09
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yüzbinlerce taşeron çalışanını dört gözle beklediği tarih geldi çattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlayan taşeron işçilerin daimi içi statüsüne geçme sürecinde son tarih 2 Nisan olarak açıklanmıştı. Yaklaşık 1 milyon kişiye kadro yolu açan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ardından başlatılan çalışma 4 aydır devam ediyor. Taşeron işçilere kadro verilmesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesinin ardından duyurulan takvimin işletilmesi süreci hem yoğun hem heyecanlı geçti.

KADRO BAŞVURULARI 2 OCAK’TA BAŞLAMIŞTI

Yaklaşık 1 milyon taşeron işçisinin gözü kulağı sözleşmeli kadroya geçiş sürecinin sona gereceği tarih olan 2 Nisan'da. Kadro başvuruları 2 Ocak’ta başladı ve 11 Ocak’ta tamamlandı. Başvurularını tamamlayan taşeron çalışanları için ikinci aşamada ise; 22 Mart tarihine kadar taşeron sınavlar oluşturuldu.

30 BİN GEÇİCİ İŞÇİ DE 2 NİSAN’DA KADROLU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 100 üzerinden değerlendirilen bu sınavda kadroya geçiş için en az 50 puan almanın yeterli olduğunu duyurmuştu. Bu kapsamda en çok merak edilen konuların biri de; 4C’lilerin (Geçici İşçi) durumuydu. Bu konuyla ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, önceki gün son noktayı koydu. Sayıları yaklaşık 30 bin olan 4C’lilerin 4B’ye geçişi taşeron kadro ile aynı zamanda (2 Nisan) yapılacak.

YÜZDE 10 ZAM YAPILACAK

Bakan Sarıeroğlu yaptığı açıklamada; geçici işçilerin kadroya alınmasını sağlayan düzenlemeye ilişkin olarak; yüzde 10 ücret artışıyla izin sürelerini düzenleyerek; işçilerin 4C’den 4B’ye geçişini gerçekleştireceklerini söyledi.Öteki tarafta 1 milyon işçiye kadro yolu açılırken; 50 bin Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışanının dışarıda bırakılması kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuştu.

KİT ÇALIŞANI MUTLU HABERİ BEKLİYOR

Sonrasında sendika ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleriyle bu alanda da hareketlilik yaşandı. Bakan Jülide Sarıeroğlu, KİT’lerde çalışan 50 bin KİT işçisi için ayrı bir düzenleme üzerinde çalıştıkları bilgisini paylaştı. Konuyla ilgili detaylar merakla bekleniyor.

4/C’li personel artık 4/B’li

Önceki gün Memur-Sen yaptığı açıklamada, 3’üncü Dönem Toplu Sözleşmesi’nde yer verilen hüküm doğrultusunda statüleri kaldırılan 4/C’li personelin artık 4/B’li, yani sözleşmeli personel statüsüne geçirildiğini bildirdi. Memur-Sen’den yapılan açıklamada, söz konusu personelin ek ödemelerinin de 375 sayılı KHK kapsamında yasal dayanağa oturtularak, ek ödemelerinden vergi kesintileri yapılmayacağı ifade edildi.

NİHAİ HEDEF İÇİN ADIM

Geçici personel olmaktan kurtulup sözleşmeli personel statüsüne kavuşan bu personelden yükseköğretim mezunu olanların “idari büro görevlisi” ünvanlı pozisyonlarda, diğerlerinin ise “idari destek görevlisi” ünvanlı pozisyonlarda istihdam edileceği belirtilerek, “Dün gerçekleştirilen 2018 yılı Mart ayı KPDK toplantısında Genel Başkan Ali Yalçın’ın da üzerine basarak belirttiği gibi Konfederasyonumuzun önceliği kamu görevlilerinin kadrolu istihdamıdır. Geçici statüde istihdamın kaldırılarak bu statüdeki personelin sözleşmeli personel olmasını sağlamamız nihai hedefimiz için bir adımdır. Memur-Sen, iş güvenceli kadrolu istihdamın sağlanmasına kadar mücadelesine devam edecektir” denildi.

YORUMLAR 10
  • Halil 5 yıl önce Şikayet Et
    Hit durumdaki taseron neolacak yazik bize
    Cevapla
  • Ayder 5 yıl önce Şikayet Et
    Emeklim geldi kadro dışı olduk. Bld de 10 sene çalış,bir gün bile kafa izni yapma ,yok uçan yok askere gitmiş yok joker yok 3 aylık eleman güvenlik kadroya girsin...hani adalet.kardeşim sor bakalım emekli olmak ister misiniz diye.emekli olunca maaşlar yarı yarıya düşüyor.taşeron kalsaydık daha iyi olacaktı.
    Cevapla
  • Ege 5 yıl önce Şikayet Et
    Emeklilik iş ve işlemleri yapmayan engelli taşeron işçileri mağdur edildik. Lütfen acil genelge veya KHK yoksa işsiz kalacağız. Altişveren de yayımlanan görüş son günlere geldiği için kurumlar görüşe itibar etmiyor.resmi evrak istiyor.
    Cevapla
  • Nuray 5 yıl önce Şikayet Et
    Emekliler işziz bırakıldı sayın bakanım banka kredileimiz nasıl ödiyeceğiz.
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    2016 yılında askerlik için ayrilanlarida kadroya alın bizler askerdik icin tazminatımızı almadan askere gittik bizlerde hak sayın bakanim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle