2. Nefes Kredisi başvuru şartları neler, nasıl alınır? KOBİ faiz oranları...

Başbakan Binali Yıldırım, Nefes Kredisi İmza ve Tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 2. Nefes Kredisinin detaylarını anlatan Binali Yıldırım, Nefes Kredisinin üst limitinin 200 bin lira ve aylık faiz oranının yüzde 0.99 olduğunu söyledi. Peki Nefes Kredisi nedir? Başvuru detayları nelerdir?

2. Nefes Kredisi başvuru şartları neler, nasıl alınır? KOBİ faiz oranları...
2. Nefes Kredisi başvuru şartları neler, nasıl alınır? KOBİ faiz oranları...
GİRİŞ 06.06.2018 12:45 GÜNCELLEME 06.06.2018 12:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Nefes Kredisi, KOBİ’lerin nakit ihtiyacını karşılamak amacıyla yıllık yüzde 9.9 faiz oranıyla verilen kredidir. Nefes kredisi, KOBİ’lerin nakit ihtiyacını karşılamak amacıyla ilk olarak 2016 yılında  Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklaması yapılarak, TOBB 365 oda ve borsa ile birlikte toplam 500 milyon liralık mevduatını tahsis etmişti. Bunun karşılığında yaklaşık 80 bin firma için 5 milyar liralık kredi hacmi yaratılırken, 27 bin firmaya 2.6 milyar lira kredi kullandırılmıştı. Bunun üzerine Binali Yıldırım 2. Nefes Kredisi için yeni açıklamarda bulundu ve 2 Nisan'dan itibaren Nefes Kredisinin verileceğini belirtti. Peki Nefes Kredisi nedir? 2.Nefes Kredisini kimler alabilir? Masrafları ne kadardır? İşte detaylar...

NEFES KREDİSİ NEDİR?

Nefes Kredisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Kredi Garanti Fonu ve DenizBank arasında yapılan bir anlaşma ile verilen bir kredidir. Krediyi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsalara üye olan KOBİ’lere yıllık %9.9 faiz oranı ile verilmektedir. Nakdi ve Ticari bir kredi olan Nefes Kredisi 12 ay vadeli bir şekilde kullanılabilir.

2. NEFES KREDİ DETAYLARI NELER? NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2. Nefes Kredisinin üst limiti 200 bin lira olacak. Aylık 0,99 faiz oranı ve 12 vadeyle işletmeler kredi kullanabilecek. Ödemeler 6 ay sonrasında başlayabilecek. Kredi veren bankalar, Ziraat, Vakıfbank, Halk Bank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım ile Denizbank olacak.

NEFES KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

-KOBİ olmak,

-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne üye odalardan birisine üye olmak,

-Başvuru tarihi itibarıyla en az bir yıldır faaliyet gösteriyor olmak,

-Eczaneler, Tarım Kredi ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri, Döviz Büfesi/Bürosu, factoring şirketleri, emlakçılar, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler gibi sektörlerde faaliyet göstermek.

NEFES KREDİSİ MASRAFLARI NE KADAR?

Nefes kredisi masrafları an itibariyle Bankanın 250 TL, KGF’nin 250 TL ve KGF’nin kefil olduğu tutardan %0.50 kefalet komisyonu ile oluşmuş olacak. Örnek olarak 100.000 TL kullanılacak bir kredide, masrafların ise 925 TL olması beklentiler içinde yer alıyor.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM 2. NEFES KREDİ DETAYLARINI AÇIKLADI!

İzmir’de Nefes Kredisi İmza ve Tanıtım toplantısında konuşan Binali Yıldırım şunları söyledi:

‘’Nefes kredisi için 5 milyarlık bir hacim planlanmış. Bir sürü laf söyledik, KOBİ'ler istihdamın çoğunu alıyor, kredilerden de çok az alıyor dedikten sonra 5 milyar olur mu? Bu işin kredi hacmini 7,5 milyara çıkarıyoruz. Getir bir ay sonra taksiti öde diyorlar, böyle bir şey olur mu. Onun için de 6 ay ödemesiz çıkardık. Ana para ödeme 6 ay sonra başlayacak. Geçen yıl nefes kredisi kullandırdık, bu kredinin dönüşü Türkiye ortalamasından 10 kat daha fazla. Hiç batak yok, çünkü KOBİ'ler sağlam.

Yüzde 7,4'lük büyümenin arka planı var. Birçok tedbir aldık. Çünkü 2017'nin zor geçeceğini biliyorduk. Efendim Türkiye bu işin içinden zor çıkar, şöyle olacak böyle olacak, ekonomi üzerine moral bozucu söylemler... Bunların hepsi tanıdık sesler, tanıdık yüzler. Şartlarımızın çok kolay olmadığını biliyoruz. Türkiye ekonomisi sürdürülebilir büyümeye devam edecek.’’

"KOBİ'lerin nefes almalarını sağlayacak imkan veriyoruz"

2. nefes kredisini yapıyoruz. Attığımız bu adımla küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimize daha büyük hedefler için nefes almalarını sağlayacak imkan veriyoruz. TOBB Başkanı'na ve yurfun her tarafındaki üyelerine, ayrıca Ziraat Bankası, Halk Bank, Vakıf Bank, Ziraat ve Vakıf Katılım ile Denizbank'a teşekkürlerimi sunuyorum.

"7,4'lük büyümenin arkasında KOBİ'ler var"

KOBİ'lerin sesi fazla çıkmıyor, sessiz sedasız üretiyorlar. 7,4 büyümenin arkasında KOBİ'ler var. Yatırımların yarıdan fazlasını onlar yapıyor. Kredilere bakıyoruz, durum pek de öyle değil.

KOBİ'ler için ne yapsak azdır, fazlasıyla hak ediyorlar. Kredi hacmini 7,5 milyona çıkarıyoruz. Vadesi 12 ay olacak. 6 ay ödemesiz 1,5 lira çıkardık. 6 ay ödemesiz derken, faizini ödeyeceksiniz. Ana para ödeme 6 ay sonra başlayacak. Binali Yıldırım'ın açıklamalarına göre nefes kredi başvuruları 2 Nisan Pazartesi gününden itibaren yapılacak.

YORUMLAR 11
  • Larry Buknor 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu, kamuoyuna kolay kredinin şu anda% 2 faiz oranında verildiğini bildirmek için sadece ciddi kişilerin kaydolması gerekmektedir. temas Kredi Aracı: Larry Buknor Web sitesi: //worldbestloans.wix.com/worldbestloans Kredi Aracı: Larry Buknor Whats'App Numarası: +18454007792 Email: worldbestloans@gmail.com Teşekkür ederim.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyaç Kredisi vadeleri uzatılmalı
    Cevapla
  • ismail kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    bitti o bitti
    Cevapla
  • Türk 5 yıl önce Şikayet Et
    İhtiyaç Kredisi faiz oranları düşürülmeli ve 60 aya çıkarılmalı
    Cevapla
  • Kimyacı 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne kredisi kardeşim bankalar Yok diyip duruyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle