Ertem: Türkiye kuru çok fazla tartışıyor

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Kur konusunda kimsenin endişesinin olmaması gerekir." ifadelerini kullandı

Ertem: Türkiye kuru çok fazla tartışıyor
Ertem: Türkiye kuru çok fazla tartışıyor
GİRİŞ 30.03.2018 13:49 GÜNCELLEME 30.03.2018 13:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye'de kurun çok fazla tartışıldığını, bu konuda kimsenin endişesinin olmaması gerektiğini söyledi. 
 
Ertem enflasyonun yapısal tarafında da çözülmeler olduğunu; 2018 yılında enflasyondaki katılığı çözme yolunda adımlar atılacağını söyledi.
 
TRT Haber yayınına katılan Ertem, "Enflasyonda yılın ikinci yarısında normalleşme göreceğiz. 2018, enflasyonun ciddi iyileşme yaşadığı bir yıl olacak" dedi.
 
Ertem, 2017 büyümesinde KGF ve mali teşviklerin etkisinin yılın ikinci yarısı itibariyle ortaya çıktığını; sanıldığının aksine bu büyümenin enflasyon ve cari açık yaratan bir büyüme olmadığını söyledi.
 
Ertem, 2017 başında Türkiye ekonomisi stagflasyon riskiyle karşı karşıyaydı. Önlemler büyümenin önünü açtı. Üretici enflasyonu, işletmelerin finansmana erişiminin zorluğu ve yüksek faizler ile işletmelerin stok maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle yüksek seyretti. 2017 büyümesi istihdam yaratıcı, sanayiciyi destekleyen, ihracatı artıran bir ivmeyle gerçekleşti. 2018’de 2017 kadar yüksek bir büyüme olmayabilir ama daha sürdürülebilir bir büyüme olacaktır. Merkez Bankası’nın araç bağımsızlığının en yüksek olduğu dönemdeyiz." ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: BUSİNESSHT
YORUMLAR 1
  • GÖNÜL DOSTU 5 yıl önce Şikayet Et
    tarismayi birak otomatikman yatirim yapin yeter yatirim yaptikca hersey iyilesicek derim birakalim bu yazilan yatitirim hesap ve metodlarini bir kenara YAZAQN: 4000km den Yük Isletme-Ekonomi Mühendisi+Yüksek Makina mühendisi istiyen istedigini yapsin söylesin YALNIZ YATIRIM
    Cevapla