Bakan duyurdu! Bu reklamlar yasaklanıyor

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, çocuk programları ve çocuk kanallarında bazı gıdalara yönelik reklamlara yönelik yasağın 15 gün içinde başlayacağını söyledi.

Bakan duyurdu! Bu reklamlar yasaklanıyor
Bakan duyurdu! Bu reklamlar yasaklanıyor
GİRİŞ 29.03.2018 15:35 GÜNCELLEME 29.03.2018 15:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Demircan, CNN Türk canlı yayınında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Yayımlanan RTÜK Yönetmeliği'nde çocuk programları ve çocuk kanallarında bazı gıdalara yönelik uygulanacak reklam yasağının anımsatılarak, Sağlık Bakanlığınca bu gıdaların yer alacağı kırmızı, turuncu ve yeşil listelerin hazırlanıp hazırlanmadığının sorulması üzerine Demircan, listelerin tamamlandığını bildirdi. Demircan, "Listeler hazırlandı ve RTÜK'e gönderildi. RTÜK bu uygulamaları takip edecek." yanıtını verdi.

 

Listelerin içeriği hakkında bilgi veren Demircan, "Listede, 5 kalem için gıda yasakları var. Bunlar, çikolata, şeker ve şekerlemeler, bisküvi, kekler, cipsler, meyve suları, gazlı içecekler ve enerji içecekleri ile yenilebilir buzlar. Kesinlikle bunların reklamı çocuk programlarında yapılamayacak ve erişkinler için kuşaklarda yapılıyorsa bile alt yazıyla bunlar hakkında uyarı olacak." diye konuştu.

Demircan, listede yer alan diğer gıdalara ilişkin ise şu bilgileri verdi:

"Turuncu bant denilen gıdalar kapsamında ise bunlar belli kurallara uydukları zaman reklamları yayımlanabilecek. Bunlar da tuzlu ve baharatlı atıştırmalıklar, sütlü içecekler, diğer içecekler, kahvaltılık gevrekler, yoğurtlar, süt, krema ve diğer benzer besinler, peynir, tüketime kolay hazırlanan gıdalar, tereyağı, katı yağlar, sıvı yağlar, ekmek ve ekmek ürünleri belli kurallar içerisinde uyması halinde reklamları yapabilecekler. Yeşil kısımda ise taze, dondurulmuş et, tavuk, balık, taze ya da dondurulmuş sebze, meyve ve bakliyat, süt, yoğurt, ayran, peynir gibi yiyecekler." 

Bakan Demircan, yayın yasağının 15 gün sonra başlayacağını anımsattı.

YORUMLAR 2
  • Sefer NAÇ 6 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şekilde oyuncak reklamları da denetlenip yasak getirilmeli. Şiddet ve aşırı tüketime yönelik oyuncak adı altında tam bir sömürü sistemi var malesef.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah C.C razı olsun Devletimizden
    Cevapla