Denge Eğitim Projesi’ne Ülker’den tam destek!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Aydın’da Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin uygulandığı Cumhuriyet İlkokulu’nu ziyaret etti.

Denge Eğitim Projesi’ne Ülker’den tam destek!
Denge Eğitim Projesi’ne Ülker’den tam destek!
GİRİŞ 27.03.2018 12:09 GÜNCELLEME 27.03.2018 12:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sabri Ülker Vakfı’nın 7 yıldır T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde okul öncesi ve ilkokullarda sürdürdüğü Yemekte Denge Eğitim Projesi çerçevesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Ülker, çocuklarla bir araya geldi. Daha sağlıklı bir gelecek için çalışan Sabri Ülker Vakfı’na ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı’na teşekkür eden Ülker, “Eğitimi desteklemek ve topluma fayda sağlamak bize Sabri Bey’in mirasıdır” diye konuştu.

Türk gıda sektörünün duayen ismi Sabri Ülker’in ilkelerinden ve değerlerinden aldığı ilhamla, 2009 yılında kurulan Sabri Ülker Vakfı,toplum sağlığının geleceği için birçoğu kendi alanında ilk olan ses getiren projeleri hayata geçiriyor. Ülker Ailesi’nin desteklediği Sabri Ülker Vakfı’nın en önemli projelerinden biri olan ve bugüne kadar 6 milyon çocuk, ebeveyn ve öğretmene ulaşan Yemekte Denge Eğitim Projesi, uluslararası arenada da en iyi uygulama örneği olarak gösteriliyor.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Yemekte Denge Eğitim Projesi’nin pilot illerinden Aydın’da Cumhuriyet İlkokulu’nu ziyaret etti. Ziyarette Ülker’e Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Çağıl ve Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özmen eşlik etti. Cumhuriyet İlkokulu’nda çocuklarla bir araya gelen Ülker, hem onlarla sohbet etti hem de projenin yansımalarını yakından inceleme imkanı buldu.
 
Her kazanımın yolu eğitimden geçiyor
 
Projenin uygulandığı sınıflardan birinde çocuklarla bir araya gelen Murat Ülker, “Gelecek sağlıklı nesillerin yetişmesinde bu derece kilit öneme sahip bir eğitim projesinin uygulandığı bir okulda bulunmak ve öğrencilerle bir araya gelmek bana her kazanımın yolunun eğitimden geçtiğini bir kez daha hatırlattı. Sabri Ülker Vakfı’na adını veren babam Sabri Ülker, her zaman toplum için çalışır, eğitime ve bilime büyük kıymet verirdi. Eğitimi desteklemek ve topluma fayda sağlamak bize babamızdan mirastır. ‘Kendim yemediğim, çocuklarıma yedirmediğim hiçbir şeyi tüketicime yedirmem’ diyen babam Sabri Ülker, özellikle çocukların dengeli beslenmesine büyük önem verirdi. Sabri Ülker Vakfı yetkililerine ve Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Müdürlüğü’nün kıymetli temsilcilerine, böyle değerli bir projeyi 7 yıldır başarıyla sürdürdükleri için teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
 
Murat Ülker’den çocuklara nasihat

Murat Ülker, çocuklara nasihatlarda da bulundu: “Tabii ki hepinizin çocukluğa özel olarak yapmaya ve tüketmeye hakkınız olan şeyler var.Ancak hiçbir zaman aşırıya kaçmamak gerekiyor.Hayatın her alanında aşırılık dengenin bozulmasına sebebiyet verir ve dengesi olmayan insan başarılı olamaz. O yüzden başta beslenme olmak üzere hayatın her alanında dengenizi bu yaşta kurmak size gelecekte çok şey kazandıracak. Dengeli beslenin ve mutlaka her gün fiziksel aktivite yapın. Top oynayın, ip atlayın, koşun! Sizler çocuksunuz, hakkını verin” dedi.
 
Çağıl: Hedefimiz daha çok çocuğumuza dengeli beslenmeyi öğretebilmek
 
Yemekte Denge projesinin 7 yıldır Aydın’da pilot okullarda başarıyla uygulandığını söyleyen Aydın İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Çağıl, “Çocuklarımızın beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmasında önemli bir rol üstleniyoruz. Çocuklarımızdaki olumlu değişimi yakından takip ediyoruz. Hedefimiz daha çok çocuğumuza dengeli beslenmeyi öğretebilmek. Sayın Murat Ülker’e, Sabri Ülker Vakfı başta olmak üzere bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Yemekte Denge 7. yılında 6 milyon öğrenci, öğretmen ve ebeveyne ulaşıyor
 
Sabri Ülker Vakfı, Yemekte Denge Eğitim Projesi’ni Vakfın temel misyonlarından biri olan “sağlıklı yaşam bilincinin gelişmesine katkı sağlamak” amacından hareketle 2011 yılında T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle başlattı. Aydın, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Trabzon, Kayseri, Sinop, Erzurum, Antalya veKahramanmaraş olmak üzere 10 ilde uygulanan Yemekte Denge Eğitim Projesi, “Dengeli bir şekilde her şeyi yiyebilirsin. Tek yapman gereken, dengeyi nasıl kuracağını öğrenmek” ana mesajıyla olan çocuklara dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını öğretiyor. 2017-2018 eğitim öğretim dönemiyle birlikte 7. yılına giren proje, 6 milyonun üzerinde çocuk, öğretmen ve ebeveyne ulaşıyor. Proje kapsamında bu yıl ilk defa bin öğretmene Millî Eğitim Bakanlığı iş birliği ile okul tabanlı beslenme hizmet içi eğitim semineri verildi.

YORUMLAR 1
  • cahit57 6 yıl önce Şikayet Et
    Üller ne yaparsan yap notun verildi senin ingiliz uşağısınız...
    Cevapla