KİT çalışanları müjde bekliyor

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “KİT’lerde çalışanlar ve asıl işi yapıp da taşeron düzenlemesinin kapsamına girmeyenler, hükümetten müjdeli haber bekliyor” dedi.

KİT çalışanları müjde bekliyor
KİT çalışanları müjde bekliyor
GİRİŞ 26.03.2018 09:21 GÜNCELLEME 26.03.2018 09:21

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci bir hafta sonra tamamlanacak ama hala Kamu İktisadi Teşebbüslerinde (KİT) çalışanlarla ilgili çalışmanın ne olduğu bilinmiyor. KİT’lerde çalışanlar ve asıl işi yapıp da taşeron düzenlemesinin kapsamına girmeyenler, hükümetten müjdeli haber bekliyor” ifadelerini kullandı.

DÜZENLEME OLUMLU

Atalay, taşeron işçiliğin çalışma hayatının en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, kadro düzenlemesinin bu sorunun çözümüne önemli ölçüde katkı sağlayacağını söyledi. Taşerona kadro düzenlemesini olumlu bulup desteklediklerini ama eksik yönlerini de her fırsatta dile getirdiklerini vurgulayan Ergün Atalay, şunları kaydetti: “Bu eksikliklerin başında, KİT’lerde taşeron statüsünde çalışanlar ile kamuda asıl işi yapan taşeron işçilerin düzenlemenin kapsamına alınmaması geliyor. Bu kapsamdaki çalışan sayısı yaklaşık 70 bin kişi. 1 milyondan fazla insanın kadroya girdiğinin açıklandığı yerde 70 bin civarındaki insanımızın kadroya alınmaması doğru ve adil değil.”

Yasal boşluklar giderilmeli

Atalay, gelinen aşamada hükümet yetkililerinin KİT’lerdeki çalışanlara Hazine’nin kadro vereceği ve bu konudaki çalışmaların sürdüğü yönündeki açıklamalarına odaklandıklarını dile getirerek, “Kamudaki taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci bir hafta sonra tamamlanacak ama hala KİT’lerdeki çalışanlarla ilgili çalışmanın ne olduğu bilinmiyor" diye konuştu. Hükümetin ilgili düzenlemeyi bir an evvel kamuoyuyla paylaşmasını da isteyen Atalay, “Bu yapılmadığı sürece maalesef yapılan düzenleme, kadroya alınmayanlarla anılıp durur" diye konuştu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK