Çadırda üretiyor, Türkiye'ye satıyor! Hedef Avrupa

Hava sıcaklığının kışın sıfırın altında 35-40 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da kurduğu çadırda yumurta üreten Ceylan, yurt içine pazarladığı yumurtalarını Avrupa'ya ihraç etmeyi de hedefliyor.

Çadırda üretiyor, Türkiye'ye satıyor! Hedef Avrupa
Çadırda üretiyor, Türkiye'ye satıyor! Hedef Avrupa
GİRİŞ 25.03.2018 13:25 GÜNCELLEME 25.03.2018 15:49
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Yumurta üreticisi Ceylan, "Yumurta tavukçuluğunda 3'üncü kuşağız, bu iş ninem ve dedelerimden kalma. Hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceleri gösterdiği Erzurum'da, yaklaşık 5-6 yıldır çadırda yumurta üretiyorum" dedi.

Kış mevsimi şartlarının en sert yaşandığı şehirlerden Erzurum'da kurduğu çadırda yumurtaüreten girişimci Özhan Ceylan, yurt içine pazarladığı yumurtaları Avrupa'ya ihraç etmeyi de hedefliyor.

 

Aziziye ilçesi Adaçay Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk babası Ceylan, yumurta tavukçuluğunu geliştirmek maksadıyla 5 yıl önce mahallesindeki 210 metrekarelik alana kümes olarak kullanmak için çadır kurdu.

Özhan Ceylan, bu sistemde 300 tavukla başladığı yumurta üretiminde zamanla kapasiteyi büyüterek tavuk sayısını 5 bine çıkardı.

Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneğine (GİMDES) 2016 yılında yaptığı başvuru sonucu "helal sertifikası" alan Ceylan, hava sıcaklığının gece saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde sıfırın altında 35-40 dereceye kadar düştüğü Erzurum'da çadırda ürettiği yumurtaları 2 yıldır yurt çapındaki marketlere pazarlıyor.

Kent merkezi hariç diğer illere aylık 22 bin koli yumurta pazarlayan Özhan Ceylan, yumurtaları Avrupa'ya ihraç etmeyi de hedefliyor.

Ceylan, 5 yıldır çadırda yumurta tavukçuluğu yaptığını, bu işin dede ve nine mesleği olduğunu anlatarak, "Yumurta tavukçuluğunda 3'üncü kuşağız, bu iş ninem ve dedelerimden kalma. Hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceleri gösterdiği Erzurum'da yaklaşık 5 yıldır çadırda yumurta üretiyorum" dedi.

Özhan Ceylan, yumurta tavukçuluğuna 300 tavukla başladığını ve zamanla işlerini geliştirerek 5 bin tavuk sahibi olduğunu aktardı.

GİMDES'e 2 yıl önce yaptığı başvurunun onaylanmasıyla birlikte "helal sertifikalı" yumurta ürettiğini ifade eden Ceylan, "Ürettiğimiz helal sertifikalı yumurtaları, Türkiye'deki helal dünya marketlerinde satmaya başladık, pazarını öyle kurduk. Yumurtalarımız analizlidir. Erzurum ve bir çok ile yumurta gönderiyoruz. Erzurum'da sıfırın altında 40 derecede çadırda yumurta üretebiliyorsak, bu şehirde her şey olur" diye konuştu.

Özhan Ceylan, Trabzon, Malatya, Batman, Erzincan ve daha birçok ilde yumurta satışı yaptıklarını anlatarak, çadırdan tesisi büyütüp modern hale getirerek hem Türkiye geneline hem de Avrupa ülkelerine açılmayı hedeflediğini kaydetti.

Üretimde keçi boynuzu tozu kullandıklarını belirten Ceylan, "Böylece yumurtanın kabuğu da kaliteli oluyor. Bu işi 300-500 tavukla Erzurum'da çadır sisteminde, sıfırın altında 40 derecede başarmak kolay değil. Destek veren olursa kümesi geliştirip, Avrupa ülkelerine ihracat yaparız." ifadelerini kullandı.

"HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK LAZIM"

Girişimci Ceylan, ürettiği yumurtaların diğerlerinden kaliteli olduğunu öne sürerek, "Tavuk ne yerse onu yumurtlar. Yemlerimiz çok kaliteli, kanserojen ya da antibiyotik içeren bir şey yok. Yumurtalarımız taze ve günlüktür. Tavukların içtiği su, dağdaki kaynak sularıdır. Kimse işsizim demesin, arsa ve tarlasını satmasın, üretim yapsın. İş sahamızı kendimiz belirlememiz gerekiyor. Her şeyi devletten beklememek lazım." şeklinde konuştu.

Özhan Ceylan, verdiği desteklerden dolayı Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan'a da teşekkür etti.

YORUMLAR 9
  • Remzi 6 yıl önce Şikayet Et
    yur dışında yumurta diye aglayıp srnin yolunu bekliyorlar al sat dalavere sadece Türkiyede olur
    Cevapla
  • Milli Diriliş. 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer helal sertifika ile çalışıyor ise yumurtalar organik olduğu için 30 veya 15 lik değil 10 luk veya 6 lık koli olur. Bu yüzden 22000 koli demiş olablir. Şayet bu şekilde değilse başka çiftlikten ucuza alır veya organik değilse kimyasal yöntemler ile tavuklar daha fazla yumurtlayabilir.
    Cevapla
  • Adacayli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bedavaya alıp kendi yumurtasi diye satan alsatci
    Cevapla
  • ozhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam al sat yapıyor . Zaten göstermelik bi kumes var . Çevre illerden yumurta topluyor . Getirip köy yumurtasi organik diye satıyor . Resme bakarsanız kafes sistemi kullanıyor. Adam anlayacağınız tam bombaci. Referanslar sağlam ama o yüzden kimse sorgulanır.
    Cevapla
  • Murti 6 yıl önce Şikayet Et
    Birinden biri yanlış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle