TESK'ten "yazar kasa" çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Maliye Bakanlığı, yeni nesil yazar kasaların maliyetini azaltmalı ve esnafın yükünü hafifletmeli." ifadelerini kullandı.

TESK'ten "yazar kasa" çağrısı
TESK'ten "yazar kasa" çağrısı
GİRİŞ 25.03.2018 13:23 GÜNCELLEME 25.03.2018 13:23

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)  Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarların, zincir  marketlerle ve diğer büyük işletmelerle rekabet edebilmek için POS cihazı  kullanmak zorunda olduğunu kaydetti.

Yeni nesil yazar kasaların POS cihazı olarak da kullanıldığını ve  bunun da esnafa ayrı maliyet getirdiğini ifade eden Palandöken, "Esnaf, POS  özelliğini kullanmasa bile yeni nesil yazar kasalar için her ay hizmet bedeli  ödüyor. Maliye Bakanlığı, yeni nesil yazar kasaların maliyetini azaltmalı ve  esnafın yükünü hafifletmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, söz konusu maliyetler azaltılırsa hem esnafın cihazları  kullanmada daha gönüllü olacağına hem de kartla ödeme artacağı için kayıt  dışılığın azalacağına işaret etti.

KAYNAK: AA