Memur-Sen'den Reyhanlı'da anlamlı ziyaret

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Reyhanlı’da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Sahra Seyyar İlk Yardım Hastanesi’ni ziyaret etti.

Memur-Sen'den Reyhanlı'da anlamlı ziyaret
Memur-Sen'den Reyhanlı'da anlamlı ziyaret
GİRİŞ 23.03.2018 16:20 GÜNCELLEME 23.03.2018 16:20

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul beraberindeki heyet ile birlikte Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Türkiye-Suriye sınırındaki Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait Sahra Seyyar İlk Yardım Hastanesi’ni ziyaret etti.

Tonbul ve beraberindeki heyet ziyarette Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu mensuplarının sağlık durumu hakkında Sahra Hastanesi Başhekiminden detaylı bilgi aldı. 

Gazileri ziyaret eden Tonbul, hastane çıkışında açıklamalarda bulundu. Bölgeden gelen son haberle şehitlik mertebesine yükselen üç askere Allah’tan rahmet dileyen Tonbul, bölgede oynanan oyunların, kirli pazarlıkların, masumları kalkan olarak kullanan kanlı ellerin bölgeden tamamen temizlenene dek operasyonların bitmeyeceğini ve Türk milletinin desteğinin tam olduğunu belirtti.

Konuşmasında operasyonlara tam destek veren Tonbul, “Küresel emperyalizmin iş birlikçi hainleriyle, kurdukları terör koalisyonuyla Irak ve Suriye’yi ateş ve kanla kuşatıp bir terör koridoru açma planlarını, Fırat Kalkanı ile başlayıp Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtı’yla bozan kahraman ordumuza Selam olsun. Emperyalizmin bölgemizde oluşturmak istediği yeni hain denklemi bozan yiğitlerimizden Allah Razı olsun. Operasyonun başlangıcından bugüne kadar ‘Düğüne gidiyoruz’ diyen birçok yiğidimizi şehadete uğurladık. 

Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sabır ve metanet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

82 Milyon Bir Olacağız, Birlikte Mücadele Edeceğiz

“Türkiye’nin yoluna taş koymaya çalışan, coğrafyamızı yaşanmaz kılmaya çalışan küresel şer şebekelerini bir kez daha lanetliyorum” diyen Tonbul, “Buradan haykırıyorum: Türkiye’nin, büyük dirilişini, yeniden şahlanışını engellemek isteyen terör, terör örgütleri, işbirlikçileri, azmettiricileri ve destekçilerine karşı; 82 milyon bir olacağız, birlikte mücadele edeceğiz. 

Allah’ın izni, milletimizin inayetiyle Afrin ve Cerablus’ta olduğu gibi kirli oyunları bozacağız. Birlik olmak kardeş olmak ve dertlerimizle dertlenmek zorundayız. Eğer gücümüzün farkında olursak, eğer kendimize güvenirsek, eğer istersek, eğer Hazreti Peygamber’in (AS) bize emrettiği istikamette bir elin parmakları gibi birbirimize kenetlenirsek, eğer Kur’an’ın emrettiği gibi “İnnemel müminune İhvetun” müminler ancak kardeştir ayetinin gereğini yerine getirirsek, önümüzde kimse duramaz” şeklinde konuştu.

Emperyalizm, Siyonizm Ve Terörizm Bizim İrademizi Teslim Alamaz

Tonbul sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Memur-Sen, Enerji Bir-Sen olarak Türkiye’nin emperyalizme direnme iradesini yürekten kutluyorum. Bilinmesini istiyorum ki; 1 milyon üyemizle coğrafyamızda kirli bir düzen oluşturmak isteyenlerin karşısında, mazlum halkların yanındayız. Emperyalizm, Siyonizm ve terörizm bizim irademizi teslim alamaz. Biz asil bir milletiz. 

Biz iyilik ve adaletin hakim olması için çalışan, kardeşliğin yayılması için sorumluluk alan Ümmetiz. Biz zulüm etmeyiz. Zulüm edenlerin karşısına inancımızla çıkar direniriz. Biz ihanet etmeyiz. İhanet edenleri hem sahadan hem de alanlardan süpürürüz.”

Bizim Derdimiz Daha Adil Bir Dünya

Türkiye’nin verdiği mücadeleyi, “Adil bir dünya mücadelesi” olarak değerlendiren Tonbul, “Bizim derdimiz var. Derdimiz daha adil bir dünya. Verdiğimiz mücadelenin adı; herkes için adalet. Ve ayaktayız! Daha insani, daha huzurlu ve barış içerisinde bir dünya için sorumluluk alıyoruz. And olsun ki; herkes için adil bir dünya düzeni kurulana kadar da oturmayacağız. 

Çanakkale’de nasıl birlikte şehit olduysak, Kurtuluş Savaşını nasıl omuz omuza verdiysek, bugün de aynı ruhla mücadelenin tam ortasındayız. Seferdeyiz. Mehmetçiğimizin yanındayız. Rabbim, yolumuzu her daim açık etsin. Biz mazlum halklarla ittifak ederiz. Karanlık odalarda, emperyalizmin karargahlarında kurulan ittifakları yerle bir ederiz” dedi.

Terör Ortak Düşmanımızdır

Terörün dini, dili, ırkı ve vatanının olmadığını ifade eden Tonbul, “Bizim için PKK/YPG neyse DEAŞ’ta odur. DHKP-C neyse FETÖ’de odur. Birbirinin zıddı gibi görünenler, Türkiye düşmanlığında uyum içindeler. Altını çizerek belirtmek istiyorum: Terörün dini, dili, ırkı, vatanı yoktur. Terör herkes tarafından amasız ve ancaksız kınanmalıdır. 

Terör örgütünün menşei, teröristin kimliği, eylemlerinin niteliği ve hedefi ne olursa olsun terör, ortak düşmanımızdır. Terör örgütleriyle arasına mesafe koymayı beceremeyenler hem bize hem de milletimize uzaktır. Büyük Memur-Sen ailesi olarak bir kez daha şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyor, terörü ve destekçilerini lanetliyoruz” diye konuştu.