Türkiye'nin motor merkezi zirveye çıktı

TEI, tüm havacılık otoriteleri tarafından tanınan ve sektördeki yetkinliğin en önemli göstergelerinden olan Nadcap akreditasyonlarının sayısını 10'a çıkardı.

GİRİŞ 22.03.2018 16:28 GÜNCELLEME 22.03.2018 22:54
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Havacılık sanayisinde motor teknolojileri konusunda uluslararası üretici olan TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI), üretim kabiliyetlerini ve sahip olduğu standartları daha da yukarı taşıyor.

Havacılık motorlarında Türkiye'nin lider firması olan ve vizyonunu "küresel rekabetçi özgün güç sistemlerinin sahibi olmak" şeklinde belirleyen TEI, yoluna emin adımlarla devam ediyor.

 

 

Motor parçası ve modülü üretimi, motor montajı ve testi, bakım, onarım ve revizyon çalışmaları yürüten TEI, aynı zamanda hava platformlarında ortaya çıkan milli ürünlerde kullanılmak üzere insansız hava aracı, uçak ve helikopter motor projeleri için yoğun çalışma yapıyor.

TEI, tüm bu faaliyetleri havacılık sanayisinin aradığı yüksek kalite standartları doğrultusunda gerçekleştiriyor.

TEI öncülüğü bırakmadı

Türkiye'de havacılık, uzay ve savunma sanayisine yönelik uluslararası kalite standartlarını belgeleyen ilk şirket olan TEI, revizyona geçişi de başarıyla tamamladı. TEI, "Havacılık, Uzay ve Savunma Sanayi Organizasyonları İçin Kalite Sistem Gereklilikleri Standardı AS9100" ve "Havacılık Bakım Organizasyonları İçin Kalite Sistem Gereklilikleri Standardı AS9110"u revize ederek geliştirdi. Şirket, yeni revizyona geçiş denetimlerini başarıyla tamamlayarak belgeleri almaya hak kazandı.

TEI, böylece AS9100 ve AS9110 kalite yönetim sistemlerinde yeni revizyona geçen Türkiye'deki ilk şirket, dünyada binlerce kuruluş arasında da ilklerden biri oldu.


Dünyaya da liderlik ediyor

TEI, tüm havacılık otoriteleri tarafından tanınan ve sektördeki yetkinliğin en önemli göstergelerinden olan Nadcap akreditasyonlarının sayısını da 10'a çıkardı.

Son olarak "ölçüm ve muayene akreditasyonu"na sahip olan TEI, dünyada 4 bin firma arasında akreditasyon sayısıyla bu alanda liderliğe yükseldi.

Nadcap Programı ile şirketlerin yönettiği özel proseslerin havacılık sektörü kurallarına uygunluğu değerlendiriliyor ve onaylanıyor.

Tüm havacılık sektörü otoriterleri tarafından tanınan Nadcap kapsamında kimyasal işlemler, kaplamalar, kompozitler, akışkan dağıtım sistemleri, ısıl işlem, tahribatsız muayeneler, yüzey geliştirme, kaynak gibi bir dizi özel proses için denetim programı bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • imam 6 yıl önce Şikayet Et
    Tarih tekerrüden ibarettir" derler ya.. bu söz boşuna söylenmedi. Türkiye ilk uçağını hangi yılda yapmıştı, kaç kişi biliyor? o fabrika ne oldu, kaç yerde söylendi? İnşallah tarih tekerrür etmez, bu fabrikalar da bisiklet üretmeye başlamaz. Taksan ne oldu? çok mu kötü teknoloji idi? şimdi ne imal ediyor? niçin böyle oldu?
    Cevapla
  • Şeref 6 yıl önce Şikayet Et
    %49 kime ait?
    Cevapla
  • Yakub 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman ucuza satmayın. Batı yıllardır iliklerimizi sömürdü.
    Cevapla
  • ZOR38 6 yıl önce Şikayet Et
    almanlarda 80 milyon nüfüslu Bizde !!! Bizde Eğedenizi, Karadeniz, Akdeniz ve ve ve Coğrafyamızın verdiği imkanlarla gün gelecek bütün haçlı ab sinin gelirini geçecek güce sahip olacağız, inşallah. Faydalı Bilgi: ab 21 trilyon avro dış borçlu !!! yahudi katliamcısı almanya 2.1 trilyon borçlu ! haçlılar batık batı batı !!! Kuyrukları tutuşmuş vaziyetteler. Biz bu çok önemli fîrsattan yararlanma yoluna bakmalıyız..... Şu an onlar kuyruğu dik göstermeye çalışıyor ama vaziyet öyle değil, Biz bunu iyi bilelim !!!
    Cevapla
  • Mutlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Borsaya açılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle