Bir günde servetine 3 milyar dolar kattı!

ABD'li e-ticaret devi Amazon, Google'un ana kuruluşu Alphabet'i geçerek dünyanın piyasa değeri en yüksek ikinci şirketi oldu.

Bir günde servetine 3 milyar dolar kattı!
Bir günde servetine 3 milyar dolar kattı!
GİRİŞ 21.03.2018 08:09 GÜNCELLEME 21.03.2018 08:09
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

New York borsasında işlem gören Amazon'un hisseleri bugün yüzde 2,7  artış gösterirken, borsanın kapandığı saatte şirketin piyasa değeri 768 milyar  dolar oldu. Öte yandan, Google'ın ana kuruluşu olan Alphabet'in hisseleri bugün  yüzde 0,4 düşüş gösterdi ve firmanın piyasa değeri 761 milyar dolara geriledi.

Bu sonuçla, Amazon, Alphabet'i geçerek dünyanın piyasa değeri en  yüksek ikinci şirketi konumuna yükseldi. ABD'li teknoloji devi Apple ise 889 milyar dolarlık piyasa değeriyle  dünyanın en değerli şirketi konumunda bulunuyor.

KURUCUSU SERVETİNE SERVET KATLADI

Amazon hisselerindeki artışın ardından şirketin kurucusu ve Üst  Yöneticisi (CEO) Jeff Bezos'un da kişisel servetinde artış görüldü. Dünyanın en zengin kişisi konumunda bulunan ve Amazon hisselerinin  yaklaşık yüzde 17'sine sahip olan Bezos servetine bugün 3,3 milyar dolar daha  kattı. Böylece, Forbes'un "Gerçek Zamanlı Dünyanın Milyarderleri Listesine"  göre, Bezos'un serveti bugün 131,1 milyar dolara yükseldi. Uluslararası marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından  şubat başında yayımlanan ''Dünyanın En Değerli 500 Markası - Global 500 2018''  raporuna göre de 151 milyar dolarlık değeriyle Amazon dünyanın en değerli markası  konumunda bulunuyor.

YORUMLAR 13
  • selim 6 yıl önce Şikayet Et
    hayali para. borsa balonu sönünce ortada saman alevi kalır.
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    bu kuresel internet şirketlerine dikkat edin bunlar ülkelerin kanını emecek
    Cevapla
  • mesud 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde kasada 120 milyar usd var diye takla atıyoruz sevinçten.
    Cevapla
  • Osmanlı_Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    atacaksın tabi ne olmuş hiç olmamasından veya borçlu olmandan iyidir.
    Cevapla
  • Okan 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamın kişisel servete bak 131,1 milyar dolar. O yanındaki 1 parçası 100 milyon dolar.
    Cevapla
  • Vanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu alçaklar ortadoğuyu cehenneme çevirmiş terörü başımıza bela etmiş,biz bunlarla uğraşırken bu kan emiciler servetine servet katıyorlar.ne diyeyim gardaş.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle