Milli gururumuz işte böyle üretiliyor!

Kırıkkale Ağır Silah ve Çelik Fabrikası Türkiye`nin ihtiyaç duyduğu ağır silah sistemlerini milli imkanlarla üreterek ordunun gücüne güç katıyor.

GİRİŞ 16.03.2018 12:10 GÜNCELLEME 16.03.2018 12:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Afrin operasyonunda adından sıkça söz ettiren yerli tankların silah sistemleri Kırıkkale Ağır Silah ve Çelik Fabrikası'nda üretiliyor. 

 

 

Türkiye son dönemde savunma sanayinde büyük bir millilik hareketi içerisinde. Öyle ki yakın döneme kadar dış ülkelerden satın alınan helikopter, tank ve silah gibi ürünler artık ülkenin kendi imkanları dahilinde ve uluslararası standartlarda hatta üzerinde yeteneklere sahip olarak üretiliyor.


Üretilen milli tanklar ise son dönemde Suriye’deki terör unsurlarına yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda adından çokça söz ettirdi. Afrin’deki başarılı ilerleyişi destekleyen Fırtına Obüsü, Panter Obüsü, Altay Tankı gibi milli tankların silah sistemleri Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKEK) Kırıkkale’deki Ağır Silah ve Çelik Fabrikası'nda üretiliyor. Hazır çelik kalıplardan işlenen ve montaj edilen namlular, Konya Karapınar’da denenerek birleştirilmek üzere Aselsan ve Otokar’a gönderiliyor.

Fabrikanın yaptığı üretime dair açıklamalarda bulunan Müdür Gündüz Güler, “Ağır silah dendiği zaman akla gelmesi gereken 60 mm, 80 mm ve 120 mm havanlar, 120 mm tank silahları ki bunun Altay ve M60 olarak iki türünü üretiyoruz. Ayrıca 155 milimetrelik obüsler, Fırtına, Panter ve L39 çeşitleri obüslerimiz var. Genelde 60 mm üzeri kalibredeki silahları kastediyoruz, ağır silah dediğimiz zaman. Ürettiğimiz silahların menzilleri ise 1,60 km’den başlayarak 40 km’ye kadar değişiyor. Fabrikamızda bu bahsettiğim tank ve havanların silah sistemlerini üretirken bunun yanı sıra özgün olarak Makine Kimya tarafından geliştirilmiş olan 17 km menzilli 105 mm’lik havadan taşınabilir obüsün silah sistemini de üretiyoruz. Yılda 60 takım Fırtına silah sistemi, 200 adete kadar 120 mm havan, bin adete kadar 60 ve 80 mm’lik havanlar üretebiliyoruz. 250 adet havadan taşınabilir obüs üretme yeteneğimiz var. Tabi bu siparişe bağlı olarak yıldan yıla değişebiliyor" dedi. 

Ayrıca fabrika, öncelik Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyacı olmak üzere, ihtiyaç fazlası durumlarda dış ülkelerden gelen silah sistemi siparişlerini de karşılıyor.

YORUMLAR 4
  • Üretelim 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun devlet ve özel sektör den savunma sanayimiz için üreten firmalarımıza milli yerli savunma sanayi teknolojimizde daima üretelim her şeyden üretelim çok üretelim tahrip gücü çok etkili mühimmatlar üretelim ve daima ARGE ler hedefimiz olsun.
    Cevapla
  • cengiz 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yardimciniz olsun
    Cevapla
  • keke 6 yıl önce Şikayet Et
    Tek yol, tek çare; Milli Ekonomi, Milli Siyaset, Milli Düşünce, Milli Ordu, Milli Silah, Milli Sanayi, Milli Hukuk, Milli Eğitim, Milli Diyanet, Milli Medya, Milli Duruş, Milli Güç, Ve tek kurtuluş MİLLİ İRADE...
    Cevapla
  • zrx 6 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla