Taksilerle ilgili bakanlıktan sürpriz adım

Maliye Bakanlığı’ndan taksilerle ilgili sürpriz bir adım geldi. Ticari plakaların değer artışı kazançlarının Gelir Vergisi'nden (GV) istisna edilmesini öngören madde, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine devam edilen KDV Kanunu tasarısına önerge ile eklendi.

Taksilerle ilgili bakanlıktan sürpriz adım
Taksilerle ilgili bakanlıktan sürpriz adım
GİRİŞ 15.03.2018 17:05 GÜNCELLEME 15.03.2018 17:07
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Önergede ilgili madde ile yapılacaklar şu şekilde ifade edildi:

"Yapılan düzenleme ile taksi dolmuş, minibüs ve umum servislere ilişkin ticari plakaların elden çıkarılmasından doğan değer artışı kazançlarının tamamının, bu plakaların elde tutulma süresi gibi şartlar aranmaksızın gelir vergisinden istisna edilmesi ve bu suretle bu kazançların değer artışı kazancı olarak vergilendirilmemesi sağlanmaktadır."

 

İlgili madde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine devam edilen "KDV Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na eklendi.

Öte yandan eklenen bir diğer madde ile ilgili plakaların devrine ilişkin işlemlerden alım satım bedeli üzerinden binde 30 oranında noter harcı alınması öngörüldü.

YORUMLAR 30
  • vatan millet 6 yıl önce Şikayet Et
    şiddetle kınıyorum bune yaw yetim hakkı diye bir sey var
    Cevapla
  • oflu 6 yıl önce Şikayet Et
    yaziklar olsun 1600 asgari ucretli yari ac peki 15 temmuzda agalar paralarini nasil cekeriz diye düşünürken asgari ucretli tanmlarin altinda usdundeydikiyamete kadar fakir mi ezilecek bu ülkede
    Cevapla
  • Muhammet 6 yıl önce Şikayet Et
    Fakir fukaradan alıp, zenginden almamak kabul edilebilir bir durum değil. Üç kuruşluk asgari ücretin vergisi var, milyonluk plakaların vergisi olmaz mı? Boş işlerle uğraşanları gönder gitsin sayın Cumhurbaşkanım...
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede her kesimin sorunları çok ciddi bir seviyede ise ülke iyi yönetiliyordur. Devlet memurları (bürokratları) bu ülkede ne iş yapar. Meslek gruplarını şişirdiler, şimdi baş edemiyorlar. Her şeyi masa başında oturan için ranta çevirdiler. İş yerlerinde, sporda, her yerde lafla peynir gemisini yürüyor. 1 iş yapan var ve 8-10 tane masa başındaki adam ekmek yiyor. Çalışmadan (üretmeden) kazananlardan daha uyanığı, köşe başını tutanlar. Beraber çalıştıklarında harikalar yaratıyorlar. Siyaset dahil olursa günüz Türkiyesi ortaya çıkıyor.
    Cevapla
  • s.. 6 yıl önce Şikayet Et
    300 bine ev alınıyor 3 sene sonra şimdi ediyor 850bin kimse bu aradaki farka bakmıyor psikolojik saplantı olmuş insanlara plaka fiyatları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle