Türkiye sınıf atladı Tüm dengeleri değiştiren imza

Katar'da düzenlenen DIMDEX 2018 Fuarı'nda tanıtılan yerli üretim Bayraktar TB2 İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi'nde ilk ihracat başarısına imza atıldı.

GİRİŞ 15.03.2018 09:56 GÜNCELLEME 15.03.2018 12:25
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2015'ten bu yana operasyonel olarak kullandığı, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında görev alan Bayraktar TB2 İHA, yurt dışında da ilgi görüyor.

Katar'da düzenlenen Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda (DIMDEX 2018), Bayraktar TB2 İHA'nın ilk ihracatı da duyuruldu.

 

Türkiye, sözleşmeyle ilk kez bu çapta bir milli hava aracı platformu ve yardımcı sisteminin ihracatını yapacak. İhraç edilen ürünün İHA gibi havacılık teknolojisinin en ileri seviye uygulamalarından biri olması dolayısıyla da bu ihracat önem taşıyor.

 

TÜRKİYE'YE SINIF ATLATAN İMZA

Bu imza için sadece İHA ihracatını kapsamıyor. Geniş bir yelpazede iki ülke arasında teması geliştireceği gibi, sistemler ile ilgili eğitim her türlü sarf malzeme yedek parça bakım ve onarımı da kapsıyor. Yani bu da ticaretin devamlılığını gösteriyor.
ihraç edilen platform araçları, adet ve rakamsal değerinden çok daha fazla maddi ve manevi katkıya kapı aralar. Ve aynı zamanda ihracatı yapan ülkenin gelişmişlik seviyesiyle de yakından ilgili bir tablo sunar. Yani Türkiye bu ihracatla da sınıf atlamıştır.
 
YENİ İMZALAR GELİYOR

Türkiye'nin son yıllarda ardı ardına tanıttığı ve envanterine kattığı yerli ve milli silahlar dünyadan büyük ilgi görüyor. Savunma sanayinde hayata geçirilen bu atılım sayesinde önümüzdeki yıllarda farklı ülkelerden de taleplerin olması bekleniyor. Önümüzde yıllarda Türkiye savunma sanayinde ihracat yapan dünyanın en önemli ülkelerinden biri haline gelecek.

YORUMLAR 16
  • ..mm 6 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlara vesile olsun inşeAllah..
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak cok acil 3000 kilometre menzilli balistik füzeler üretmek zorundayız
    Cevapla
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    fazla dengeleri değiştirmeyin zaten dengemiz kaçtı maaşı alıyoruz 1 hafta sonra parasız kalıyoruz 3 hafta sık dişini ay sonu gelsin
    Cevapla
  • İsmail Y. 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah daim etsin.Bayraktar ile gurur duyuyorum.Hele Suriye'de çektiği görüntüleri görünce şükredip mutlu oluyorum.Sayın Bayraktar,milli İha ve Sihalarımızı düşman tehdidine karşı AKKOR PULAT tarzı sistemle de korumanızı öneriyorum.Malum milli servetimizdir Bayraktar Tb serisi.
    Cevapla
  • yağız gökay 6 yıl önce Şikayet Et
    eğer sen bilmem ne müdürü için polisi harcıyorsan,milletvekili çocuğu önünde onlarca polisi elleri bağlı durmasını engellemiyorsan gerisi hikaye...
    Cevapla
  • Doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede çok şeylerin değişmesi lazımda nerde o günler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle