Ünlü iş adamı hayatını kaybetti

İÇDAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Necati Aslan (81), dün öğle saatlerinde yaşlılığa bağlı olarak tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti

Ünlü iş adamı hayatını kaybetti
Ünlü iş adamı hayatını kaybetti
GİRİŞ 13.03.2018 09:57 GÜNCELLEME 13.03.2018 09:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin en büyük dokuzuncu sanayi kuruluşu olan İÇDAŞ A.Ş (İÇDAŞ Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım A.Ş.)'nin Yönetim Kurulu Başkanı Necati Aslan (81), dün öğle saatlerinde yaşlılığa bağlı olarak tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti.

Necati Aslan için Kasımpaşa’daki Büyükpiyalepaşa Camii’nde bugün öğle namazının ardından cenaze namazı kılınacak. Merhumun cenazesi Beşiktaş’taki Ulus Mezarlığı’nda aile kabristanında toprağa verilecek.

NECATİ ASLAN KİMDİR?

81 yaşında hayata veda eden Necati Aslan Türk ağır sanayinin öncü isimlerinden biriydi.

Dedeleri Kastamonu Cide’den Haliç kıyısındaki Hasköy’e gelen Aslan ailesi Türk ağır sanayisine büyük hizmetlerin ilk adımlarını burada attı. Hasköy eşrafının geniş bir ailesinin evladı olarak hayata gelen Necati Aslan, ağabeyi Tacettin ve kardeşi Bayram Yusuf Aslan ile birlikte İÇDAŞ A.Ş.’nin temellerini Hasköy’de attı.

Türk sanayisine büyük hizmetleri bulunan Necati Aslan, ağır sanayiye duyduğu büyük tutkusuyla tanınıyordu. Milli sanayinin gelişmesi için her zaman elini taşın altına koyan Necati Aslan, sanayinin millileşmesi yönünde de fikirleriyle öne çıkmıştı.

İÇDAŞ A.Ş. ve grup şirketlerinin sosyal sorumluluk alanında da öncü olmasında imzası bulunan Necati Aslan, hac ziyaretlerinde de bulunmuştu ve çevresinde ‘hacı’ sıfatıyla da biliniyordu.

Aslan'ın kurucusu olduğu İÇDAŞ, 6.5 milyar TL ciro ile Türkiye'nin en büyük 9'uncu sanayi kuruluşu konumunda bulunuyor.

YORUMLAR 5
  • Bünyamin 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin sofrasında ekmeğini yedim
    Cevapla
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun Biğa Gönen de binlerce kişiye iş ekmek veriyor
    Cevapla
  • Hasköylü 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahü teala rahmet eylesin mekanı cennet olsun yakınlarına başsağlığı sabır diliyorum çookkk hayırsever gariban babası idi rahmetli hacı necati aslan amcamız saygılarımla
    Cevapla
  • Orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH rahmet eylesin İNŞAALLAH
    Cevapla
  • Ercan 6 yıl önce Şikayet Et
    Mekanı cennet olsun
    Cevapla