Enerjinin kalbi Türkiye'de atacak! 400 CEO geliyor

Enerji sektöründe dünyanın önde gelen şirketleri, jeotermal kongresi için Ankara’ya geliyor. 14-15 Mart tarihlerindeki kongreye, 400’ü aşkın CEO katılacak.

Enerjinin kalbi Türkiye'de atacak! 400 CEO geliyor
Enerjinin kalbi Türkiye'de atacak! 400 CEO geliyor
GİRİŞ 13.03.2018 07:27 GÜNCELLEME 13.03.2018 07:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın büyük önem verdiği 'Türkiye'nin enerji merkezi olması' projesi kapsamında önemli bir adım daha atılıyor. Enerji sektöründe dünyanın önde gelen şirketleri, jeotermal enerji kongresi kapsamında Türkiye'ye geliyor.

400'ÜN ÜZERİNDE CEO KATILACAK

Kongreye 400'ün üzerinde, dünyaca tanınmış sektörün ünlü CEO'ları katılıyor. Jeotermal yatırımların artırılması, kredi musluklarının açılması ve işbirliği başta olmak üzere büyük projelerin önünü açacak konular kongrede masaya yatırılacak. Dünya Bankası'nın öncülük ettiği dünyanın en prestijli enerji kongrelerinden olan IGC'nin 3'üncüsü 14-15 Mart'ta Ankara'da düzenlenecek. Kongre, son 5 yılda jeotermalde en hızlı büyüyen ülke olan Türkiye'de jeotermal endüstrisine yönelik yatırım fırsatlarına zemin oluşturacak. AK Parti hükümetinin çıkardığı yasayla jeotermalde 25 megavat olan kurulu güç, bugün yerli ve milli desteklerle bin 100 megavata çıktı. Jeotermal enerjide hedefine dünya birinciliğini koyan Türkiye, 2020'ye kadar 4 bin megavat kurulu güce ulaşarak dünya jeotermalden elektrik üretimi sıralamasında ilk 3 ülke arasına girecek. .

YORUMLAR 12
  • Mehmet Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Yenilenebilir enerjide çok gerideyiz Romanya bile bizi solladı gitti. Bu kadar verimli bir ülkedeyiz ama enerji için sağlam irade lazım.
    Cevapla
  • fethi 6 yıl önce Şikayet Et
    üç sene güneş enerjisi yatırımına uğraştık izin vermediler herşeyin hakikati ahirette meydana çıkar karınca hakkın alır burası imtihan deneme yeri görünen başka aslı başka
    Cevapla
  • f.b. 6 yıl önce Şikayet Et
    bu çocuk bizi kandırdığını sanıyo galiba bırak oğlum boş boş konuşuyon başka bi numara yok
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    bakanım güneş paneli ve aküleri ucuzlar evlere takılsın bilhassa güneyde çok önemli türkiyenin enerji ihtiyacı burdan çıkar
    Cevapla
  • Ekrem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler sizin işiniz değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle