Moody's'in oyununu bozacak hamle! Yerlisi geliyor

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, "Ulusal kredi derecelendirme kuruluşu kurma projesine başladık." dedi.

Moody's'in oyununu bozacak hamle! Yerlisi geliyor
Moody's'in oyununu bozacak hamle! Yerlisi geliyor
GİRİŞ 12.03.2018 15:38 GÜNCELLEME 12.03.2018 17:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Aydın, ulusal ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının incelenerek iyi uygulamaların belirlendiğini ifade etti.

Aydın, "Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) yönlendirmesini aldıktan sonra somut adımları atmaya başlayacağız." dedi.

 

 

2017'nin Kasım ayında BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına bağımlılığı azaltmak ve sermaye piyasalarının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla milli bir derecelendirme kuruluşu oluşturmaya yönelik çalışmaların sürdürüldüğüne işaret ederek, "Bu konudaki yol haritası Türkiye Bankalar Birliği ve Kurumumuz tarafından ortaklaşa çalışılarak belirlenecektir." ifadesini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Moody's'in geçen haftaki not indirimi ardından "Kimi kredi derecelendirme kuruluşlarının oyunlarına bakmayın. Onların tek derdi Türkiye'yi köşeye sıkıştırarak bundan nemalanacak olanlara yer açmaktır. Artık bu oyunlara kendi piyasamızda, uluslararası piyasalar da itibar etmiyor." açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR 2
  • Bakis acisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Yerli ve milli mi olacak siz bu milleti abdal felan saniyorsunuz galiba
    Cevapla
  • eren 6 yıl önce Şikayet Et
    Sana söyledigini nasil anladınki:)))))
    Cevapla