Bakan'dan sert tepki: Tefecinin tetikçisi...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'yi değerlendirirken tefeci tetikçisi ve tefeci çırağı gibi davrandığını söyledi.

Bakan'dan sert tepki: Tefecinin tetikçisi...
Bakan'dan sert tepki: Tefecinin tetikçisi...
GİRİŞ 11.03.2018 10:49 GÜNCELLEME 11.03.2018 12:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu düşürmesini eleştiren, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, derecelendirme kuruluşunun tavrını “Fırsat bu fırsat deyip Türkiye üzerindeki kredi maliyetlerini, finans maliyetlerini artırma gayretinden başka bir şey değildir” sözleriyle eleştirdi. Denizli’de konuşan Zeybekci, “Bu bir tefeci mantığıdır, tefecinin çırağı, tefecinin tetikçisi mantığıdır. Ne kadar itibarın olduğunu da gösterdi millet sana. Öyle bir karar açıkladın, ardından piyasaların sana verdiği tepki sıfır, sana verdiği itibar sıfır” diye konuştu.

SENİN KRİTERİN NE?

 

“Neye göre düşürdün, hangi kriteri dikkate aldın?” diye soran Zeybekci, “Avrupa Birliği’nin toplam geri dönmeyen kredi hacmi 1.2 trilyon dolar. Avrupa Birliği üyesi ülkelerden birinde geri dönmeyen kredilerin milli gelire oranı yüzde 60’ın üzerinde. Bizimki yüzde 3 bile değil. Türkiye’nin notunu düşürüyor, onunkini artırıyor” dedi.

Yılbaşında Moody’s’in Türkiye’nin büyümesini 2,7 olarak açıkladığını hatırlatan Zeybekci, şunları kaydetti: Türkiye’nin ekonomi bakanı aynı dönemde ‘Türkiye’nin büyümesi yüzde 6 ve üzerinde’ olacak derken bu zatıalileri yüzde 2,7 olarak açıkladı. Kaçla gerçekleşiyor, herhalde yazarken hata yaptılar. 2,7’yi çevir. Öyle derler, ‘ya elimiz kaymış, yazarken yanlış bastık filan’ derler. Pişkin bunlar öyle yaparlar. Türkiye’nin büyüme performansı 2017 gibi bu yıl da yüksek olacak. Yine yıl sonu itibariyle onlar mahcup olacak.”

YORUMLAR 3
  • Halit köse 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakanın sizden ricamız burcuna sadık olmayan yani parası olduğunu halde borcunu ödemeyen işçilerin haklarını yiyenler devlet ihalesi verilmesin
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    resmi tefeci bankanlar sayın bakan
    Cevapla
  • Adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    Sözde Kredi derecelendirme kuruluşlarına asla inanmıyoruz.İnananlarada şaşırıyorum.Bunlar Global sermayenin taşeronlarıdır.Bunların Kriterleri ve kime hizmet ettikleri ortada.Dünyanın sömürü düzeninin bir şubesidirler.
    Cevapla