Fakıbaba: Kotayı dolduramazsa geri alınacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, özelleştirilen şeker fabrikalarının verilen kotayı dolduramaması halinde geri alınacağını söyledi

Fakıbaba: Kotayı dolduramazsa geri alınacak
Fakıbaba: Kotayı dolduramazsa geri alınacak
GİRİŞ 11.03.2018 09:28 GÜNCELLEME 11.03.2018 12:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Adıyaman Milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Erdoğan ile birlikte Adıyaman Organize Sanayi Bölgesini gezerek gıda sektöründe üretim yapan fabrikalarda incelemelerde bulundu.

Bakan Fakıbaba, Halkın menfaatine uygun kararlar alacağız. Bu tütünde olsun, bu şekerde olsun, bu gıda da olsun, tarımda olsun bu böyledir. Birileri bir şeyleri kaynatmaya çalışıyor. Bir bakıyorsunuz ki bir şeyler elde edemeyince efendim biz diyorlar ve seslerini kesiyorlar” dedi.

 

''DAHA FAZLA ÜRETİM YAPILACAK''

Şeker üretimi konusunda Avrupa'yla rekabet edemediklerini, şekeri pahalıya ürettiklerini, amaçlarının ise millete daha ucuz şeker yedirebilmek olduğunu belirten Bakan Fakıbaba, ''Cumhurbaşkanımız açıkladı, şekerde bizim amacımız zarar vermek değil Türkiye'yi kara geçirmek. Yani özel sektör böyle bir fabrika açmış, ne kadar güzel bir olay. Özel sektör bu memleketin düşmanı mıdır yani. Bu memlekette özel sektör alıyor ve memleketi daha farklı yerlere götürüyor. Bakın biraz önce Akoturka dediğimiz arkadaşımız 42 milyonluk organik ürün ihraç ediyor. Nereye yapıyor, Amerika ve Avrupa'ya ediyor. Yani bu 42 milyonu Türk insanına getiriyor. Yani özel sektör denilince neden insanlar bu kadar şey yaparlar ama stratejik ürünlerde nasıl bir ette reklasyonu sağladık, sütte reklasyonu sağlıyorsak şekerde de öyledir, tütünde de öyledir. Biz bu reklasyonları sağlamak zorundayız. Devlet mutlaka ama mutlaka bunun içerisinde olması lazım. Onun için elimizde gerçekten çok iyi 11 tane şeker fabrikamız kalacak ama diğerleri satılıp da kapatılmayacak. Satılıp da imara verilmeyecek. Daha fazla üretim yapılacak. Şuanda Avrupa’yla rekabet edecek konumda değiliz ve şekeri pahalıya üretiyoruz. Amaç şekeri daha ucuza üretip Avrupa’yla daha rekabet edebilecek duruma getire bilmek halkımıza daha ucuz şeker yedirebilmek” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Kritik soru şu; Acaba bu kadar baskı olmazsa bunlar yapılacak mıydı?
    Cevapla
  • anteplim 6 yıl önce Şikayet Et
    Şeker az üretiliyor nişasta bazlı şeker her yer de var devletimiz iyi düşünmüş inşallah şeker üretimi fazla olur ve fiyatlara zam gelmez insanları gdo lu nişasta bazlı şekerden kurtarırlar
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    bu iş kabak tadı veriyor. oylama yapılsa kimse özelleştirme için oy vermez. yapmayın. yapacaksanız da üreticiye verin. zarar ederlerse alın.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım gecen sene kurban bayramında eti kilosu 50 tl ye kurban kestik Şimdi kemiksiz et 30 tl Bu sene kurbanda kurbanlık etin kilosu kaç para ?
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Kılıc Senin satılık kurbanlıkların var heralde ucuza gitmesinden korkuyorsun
    Cevapla
  • Vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Kılıç sen ne okuyon ne anlıyon Ne diyon
    Cevapla
  • KILIÇ 6 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş, keşke kasaptan alsaydın Yada biraz bekleseydin de etin düşmesini o zaman kesseydin. Senin ne için kestiğin belli oldu
    Cevapla
  • mişmiş 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım üretimde kotayı tuttururlar. onda sıkıntı yokta iç piyasaya sürecekler mi peki. onu da şart koşmanız lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle