Akkor Pulat testi geçti! Yakında Afrin'de

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, Bakan Canikli'nin geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği Akkor Pulat aktif koruma sisteminin testleri başarıyla geçtiğini ve yakında Afrin'de olacağını açıkladı.

GİRİŞ 05.03.2018 07:54 GÜNCELLEME 05.03.2018 09:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ASELSAN ve Tübitak SAGE tarafından geliştirilen Akkor Pulat aktif koruma sisteminin testten başarıyla geçtiği açıklandı. Daha önce S-400 ile aynı mantıkta çalıştığı açıklanan aktif koruma sistemi Akkor Pulat, Afrin'deki Zeytin Dalı Görevi'nde olan tanklara da monte edileceği belirtildi.

 

KISA SÜREDE AFRİN'DE OLACAK

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yapan Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, "Akkor Pulat aktif koruma sistemi, atışlı test faaliyetleri başarıyla gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.

Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan tanklara kısa sürede entegre edileceğini belirten Demir, "Sistem bu anlamda dünyada ilk kez muharebe alanında kullanılan aktif koruma sistemi olacak. Bu süreçte yoğun emek sarfeden ASELSAN ve Tübitak SAGE çalışanlarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

Savunma Bakanı Canikli müjdelemişti

Geçtiğimiz haftalarda Savunma Bakanı Nurettin Canikli, askeri fabrikalarda 5 kilometre mesafeden kontrol edilebilir bir sistem geliştirdiklerini açıklamış, tankları füzelerden koruyacak olan PULAT aktif koruma sisteminin de Mart ayında tanklara monte edileceğini belirtmişti.

YORUMLAR 10
  • Mavi tıytıl 6 yıl önce Şikayet Et
    Savunma sanayisindeki gelişmelere dair haberleri severek ve ilgiyle takip ediyorum.Allah başaranlardan razı olsun.
    Cevapla
  • TürkMücahid 6 yıl önce Şikayet Et
    EMEĞİ GEÇENLERDEN , RABBİM RAZI OLSUN...nicelerini nasip etsin.
    Cevapla
  • aslan 6 yıl önce Şikayet Et
    hemen tanklarımıza takılsın
    Cevapla
  • memo 6 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu teknoloji sınır karakollarına da koyulsun bence kalekollara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle