Terör mağdurlarına TOKİ'den büyük müjde!

Mardin, Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır'da terör nedeniyle zarar gören imar ve altyapının yenilenmesi için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Terör mağdurlarına TOKİ'den büyük müjde!
Terör mağdurlarına TOKİ'den büyük müjde!
GİRİŞ 04.03.2018 12:09 GÜNCELLEME 04.03.2018 12:11
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörden dolayı yıkılan ve tahrip olan binaların yerine planlanan 25 bin konut bu yıl tamamlanacak ve çok büyük oranda hak sahiplerine teslim edilecek" dedi. 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörden dolayı yıkılan ve tahrip olan binaların yerine planlanan 25 bin konut bu yıl tamamlanacak ve çok büyük oranda hak sahiplerine teslim edilecek." dedi.

 

 

Terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen tonlarca el yapımı patlayıcının imha edildiği, patlayıcılarla tuzaklanan barikatın kaldırıldığı Mardin, Şırnak, Hakkari ve Diyarbakır'da imar ve altyapının yenilenmesi için yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Terör saldırıları sonucu yıkım kararı alınan ya da hasar alan konut, cami, okul ve kamu binaların yerine de TOKİ tarafından bölgede adeta yeni kentler inşa ediliyor.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklama, terör yaralarının süratle sarıldığı bölgede modern şehirlerin yapımının da hızla sürdüğünü söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ'nin terörden etkilenen Güneydoğu Bölgesi için proje hazırladığı anlatan Turan, şöyle konuştu:

"Mardin Nusaybin'de, Şırnak merkez, İdil, Silopi ve Cizre'de, Hakkari Yüksekova'da, Diyarbakır merkezde 25 bin konutun inşaatı devam ediyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terörden dolayı yıkılan ve tahrip olan binaların yerine planlanan 25 bin konut bu yıl tamamlanacak ve çok büyük oranda hak sahiplerine teslim edilecek. İnşaatın tamamı bu bir yıl içerisinde başladı. Bu çukur teröründen mağdur olan vatandaşlarımıza evlerini teslim etmiş olacağız. Türkiye Cumhuriyeti mağdur olan vatandaşları için 1,5 yıl içerisinde 25 bin adet konut yaparak önemli bir iş icra ediyor."

''GURUR VERECEK, DUYGULANDIRACAK ŞEHİRLER''

Turan, devletin terör mağdurlarının yaralarını en iyi şekilde sardığına işaret etti.

Bölgede 150 bin nüfusu barındıracak kent inşa ettiklerine dikkati çeken Turan, "Bu, devletimiz açısından gurur verici bir hadise. Bölgede çok modern yeni şehirler inşa ediliyor. Görüntüleriyle duygulandıracak, gurur verecek yeni şehirler inşa ediyoruz." dedi.

Konutların bölgenin şartlarına göre planlandığını dile getiren Turan, vatandaşların tüm ihtiyaçlarının en iyi karşılanacağını kaydetti.

YORUMLAR 10
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu hale bak ya, Suriye gibi, Allah bir daha yaşatmasın ülkemize!
    Cevapla
  • halıcı 6 yıl önce Şikayet Et
    hakkım haram olsun. yollara bomba konulurken izlesinler can korkusuna vatanı satsinlar üstüne birde evini ahirini yıkıp yardım alsınlar bizde eyvallah diyelim öyle mi?? bir kuruş hakkım giderse zehir zikkim olsun kursaklarında kalsın.
    Cevapla
  • melıha 6 yıl önce Şikayet Et
    kendi ulkesını savunmayan haınlık yapanlara bırde evmı verılecek terorıstlerı bır daha barındırırlarsa sokakta kalacaklarını bilmelerı lazım bu hendeksever arkadasların..
    Cevapla
  • Safa 6 yıl önce Şikayet Et
    Yazdığını bir daha gözden geçir kardeşim. Eğer onlar terörden yana tercih yapsalardı işimiz çok daha zor olurdu bilesin. Azda olsa ihanet eden vardır. Onlar için sana katılırım. O kadar hain her yerde zaten var.
    Cevapla
  • ugur btn 6 yıl önce Şikayet Et
    Seçim zamanı mazlumları göreceğiz mazlummu değilmi
    Cevapla
  • Gerçekçi 6 yıl önce Şikayet Et
    Acınası yorumlar.
    Cevapla
  • Hain kker 6 yıl önce Şikayet Et
    Hainsever mahalleleri saray yapsanız hayır gelmez. Haine merhamet mazlum vatansever fakir mazlum halka zulümdür haramdır yeter 16 senedir uslanmayan uslanır mı hiç. Bu hainlerin çocuklarına da burs kredi yurt verilmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle