Özhaseki: Başladığında yer yerinden oynayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı canlı yayında kentsel dönüşümü ve Kanal İstanbul ile ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Özhaseki: Başladığında yer yerinden oynayacak
Özhaseki: Başladığında yer yerinden oynayacak
GİRİŞ 01.03.2018 14:25 GÜNCELLEME 01.03.2018 14:26
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Kanal İstanbul projesinde ÇED raporu süreciyle ilgili soruyu yanıtlayan Özhaseki, "Bir takım sivil toplum örgütlerinin gündem oluşturduğu gibi İstanbul için, İstanbul'un su kaynakları için bir tehlike söz konusu değil. İstanbul'a olumsuz bir etki olmaz. ÇED sürecini tamamlamak için halkın katılımı toplantısı gerçekleştiririz. Her ÇED sürecinde bunu yapıyoruz. Orada itirazları alıyoruz, dikkate alıyoruz" dedi. 

 

Deprem hazırlığıyla ilgili konuşan Özhaseki şunları söyledi:

"Eskiye nazaran iyiyiz. Ama eksiklerimiz var. Rahatız demek için yüzde 100 binaların güvenli olması lazım. 1999'a kadar yapılmış binalar risk taşıyor. 2000 öncesi binalar eski yönetmeliklere göre yapıldığı için risk taşıyor. 2000 sonrası yapılanlar ise güvenli. Türkiye'de 2000 öncesi yapılmış 15 milyon civarında bağımsız birimin 7,5 milyonu risk taşıyor. İstanbul için risk nedir? İnsanları uyarmak benim görevim. Şu anda deprem olma riski olan yer Adalar gibi gözüküyor. En fazla 2030'a kadar deprem olarak karşımıza gelir deniyor. Hocaların söylediği büyük ihtimalle 7'nin üzerinde deprem olacak deniyor. Etkilenecek bölgeler sahilde Avcılar'a doğru uzanan hat. 2000 öncesi yapılmış 5,6,7 katlı binalar."

"BAŞLADIĞINDA YER YERİNDEN OYNAYACAK"

Kentsel dönüşümde son durum hakkında bilgi veren Bakan Özhaseki, "5 yılda 600 bin yapıda dönüşüm oldu. Yerinde dönüşüm esası, alan bazlı dönüşüm esası. Belediyelere ne tür teşvikler yapacağımız hususu da çalışıldı. A, B, C planımız hazır. Start verildiğinde Türkiye'de yer yerinden oynayacak. Bu yaza çok rahat başlarız. İşe başlarız, İstanbul için de başlarız" dedi.

YORUMLAR 21
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    kentsel dönüşüm diyorsunuz 5 kat veriyorsunuz istanbulda binaların yüzde 70 kat 5-6 kat millette para yok 100-150 bin versinde binayı yeniletsin mütahit 5-6 kata girermi nasıl yenilenecek kredi çeksen alınan maaş 10 yıl krediye verilecek ya biz vatandaş olarak düşünemiyoruz yada sizler bu kadar basit bir olayı nasıl kavrayamazsınız anlamış değiliz
    Cevapla
  • tachiwaza 6 yıl önce Şikayet Et
    Asgari ücretli bir adam Babasından kalan dairesi olursa, değeri 150.000 TL. olan eski binaları Belediyeler 45.000 TL. alıyor ve vatandaşı Kiraya sevk ettirilerek fakirliliğe sebep ediyorlar. Ayrıca, asgari ücretli çalıştığı yerde emekli olursa, 890 TL. emekli maaşı alacaktır, fakirlik üstüne fakirlik yaşayacaktır. Anlayacağınız kişi başı Milli gelir 15.340 $ dolar oluyorsa vatandaşın eline geçen rakam neden az peki. Bana biri açıklaya bilir mi?
    Cevapla
  • celal acay 6 yıl önce Şikayet Et
    diyarbakır acil dönüştürülmeli örnek bölge bağlar şehhitlik huzur evleri berbat halde saygılar.
    Cevapla
  • memoooo 6 yıl önce Şikayet Et
    avcılar allaha emanet zemın cok bozuk acıl yıkılmalı
    Cevapla
  • fahri 6 yıl önce Şikayet Et
    bakırköy için planınızı derhal uygulamanız gerekiyor yoksa çok geç olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle