Aile bakanlığı 3 bin memur alımı! Başvuru şartları nedir, KPSS şartı var mı?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 2018 yılında 3 bin memur alımı yapılacağını duyurdu. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak, KPSS şartı var mı? Alımlar ne zaman ve detayları nelerdir?

Aile bakanlığı 3 bin memur alımı! Başvuru şartları nedir, KPSS şartı var mı?
Aile bakanlığı 3 bin memur alımı! Başvuru şartları nedir, KPSS şartı var mı?
GİRİŞ 24.04.2018 09:09 GÜNCELLEME 24.04.2018 09:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuk olduğu bir canlı yayın programında 2018 yılı içerisinde toplamda 3 bin memur alımı yapılacağını belirtti. Son birkaç yıldır Maliye Bakanlığı tarafından en çok kadro verilen kurumlar arasında Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yer almaktadır. Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya konuk olduğu programda "ASDEP programı çok önlemli. Personellerimiz kapı kapı dolaşıyor. Geçtiğimiz ay 780 bin kişiye ulaştık. Ellerinde tabletleri var, aileye gittikleri zaman her türlü sosyal açıdan aileleri inceleyip rapor tutuyorlar. 2018'de de inşallah 3 bin yeni psikoloji, rehberlik, psikolojik danışmanlık, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişimi mezunları, sosyologlardan alım yapacağız" dedi. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak? Alımlar ne zaman yapılacak?

HANGİ POZİSYONLAR İÇİN ALIM YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuk olduğu bir canlı yayın programında hangi pozisyonlar için alım yapılacağını belirtti. 2018 yılında toplamda 3 bin kişilik alım yapılacak pozisyonlar şu şekildedir:

- Psikoloji,

- Rehberlik,

- Psikolojik danışmanlık,

- Sosyal hizmet uzmanı,

- Çocuk gelişimi mezunları,

- Sosyolog

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya tarafından yapılan açıklama ile 3 bin memur alımı müjdesi verildi. Alımlar için tarih belli oldu mu? Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya şu an için alımlara ilişkin bir bilgi vermedi. Ancak alımların Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı il müdürlükleri aracılığı ile kamuoyuna kademe kademe yapılması bekleniyor. Önceki dönemlerde 60 KPSS puanı ile alım yapan Bakanlık, bu yıl henüz resmi bir bilgi paylaşmadı.

YORUMLAR 4
  • YAKUP 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden Aile Ve Tüketici Bilimleri Mezunları alınmıyor bu kadroda çalısmayı en çok biz hak ediyoruz.
    Cevapla
  • Çocuk gelişimi 5 yıl önce Şikayet Et
    Sadece lisans mezunları mı alınacak yoksa önlisans dahil mi?
    Cevapla
  • hepsi lisans 5 yıl önce Şikayet Et
    lisans tabiki
    Cevapla
  • HAMDİ KARATAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    hani bilgisayar uygulamalı ekonomi bölümü mezunları nerde
    Cevapla