Rum kesimi doğalgaz buldu! Türk tarafına göz dikti

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İtalyan Eni şirketinin yaptığı sondajlar sonunda altıncı parseldeki yatakta büyük doğal gaz kaynağına ulaşıldığını açıkladı.

Rum kesimi doğalgaz buldu! Türk tarafına göz dikti
Rum kesimi doğalgaz buldu! Türk tarafına göz dikti
GİRİŞ 09.02.2018 12:19 GÜNCELLEME 09.02.2018 12:20
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Enerji Bakanı Giorgos Lakkotripis, konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

MİKTARI BELİRLENECEK

 

 

Lakkotripis, "Sondaj 3.800 metreyi geçti. Faklı noktalarda doğal gaz yatağı keşfedildi. Bu çok önemli bir gelişme. Çünkü bu Kıbrıs'ın münhasır ekonomik bölgesindeki ikinci keşif. Böylece doğal gaz stoku artmış olacak. Şu anda doğal gaz miktarının tam bir değerlendirmesini yapamıyoruz. Eni-Total ortak girişimi önümüzdeki haftalarda gerekli çalışmaları yaparak doğal gaz miktarı konusunda net bilgileri açıklayacak." dedi.

TÜRKİYE'NİN BÖLGESİNDE

Rumlar, doğal gaz rezervlerinin kendi münhasır ekonomik bölgesinde olduğunu savunurken, Türkiye daha öne altıncı parselin önemli bir bölümünün Türkiye'nin kıta sahanlığı sınırları içerisinde kaldığını duyurmuştu.

DAHA ÖNCE DE KEŞFEDİLMİŞTİ

Geçen yıl Rumların sözde münhasır ekonomik bölgesinin 11. parseldeki sondajında, Türkiye’nin 7 aylık tüketim miktarına denk gelen yaklaşık 28 milyar metreküplük bir rezerv bulunmuştu.

YORUMLAR 50
  • Harun Gulen 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir kere kibris size ait degil, orada misafir olarak bulunmaktasiniz, isterseniz fazla kasinmayin. kiprasmayinda varliginizi unutalim. Yunanistanada guvenmeyin, kendi donunu topliyabilecek durumda degil abileriniz. Azicik gaste filan okuyun. Dunyadan haberi yok bunlarin. Sira sizede gelecek merak etmeyin.
    Cevapla
  • bzztt 6 yıl önce Şikayet Et
    kaptırdık desene
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    göz dikenin gözünü oyarız onların dedeleri iyi bilir bizi sorsunlar gelmiyelim aralara bak
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir an önce sondaja başlayalım kendi bölgemizde gemilerimizle devriye atalım herkes bilsin bizim olduğunu
    Cevapla
  • İsa 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye sınırları petrol ve doğal gaz yatakları hesaplanarak çizildi. Elimizde hiç bir doğalgaz yok. Diyelim ki var bunu çıkarcak bir firmamız yok. Bırakın bu 21.yy madenlerini. Gözümüzü ileriye dikelim. Yazılım yapalım. Tarımda ithalatı bitirelim. Nükleer santral yapalım. Bunlara bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle