Erdoğan açıkladı: Kesinlikle dışarıdan almayacağız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında Savunma Sanayi İcra Komitesi Toplantısı'nda 9,4 milyar dolarlık 55 projeyi karar bağladıklarını söyledi.

GİRİŞ 06.02.2018 12:39 GÜNCELLEME 06.02.2018 17:09
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Erdoğan, "Ülkemizde tasarlanabilecek hiçbir ürünü acil durumlar hariç dışarıdan hazır almama kararı aldık" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

Geçtiğimiz çarşamba günü Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısını ilk defa kendi başkanlığımda gerçekleştirdik. Toplantıları periyodik olarak yapacak, çalışmaları adım adım takip edeceğiz. Proje bedeli 9.4 milyar dolar olan çalışmaları karara bağladık. Şu dönemde projelerimiz çok daha kritik hale gelmiştir. Kendi göbeğimizi kendimiz kesmediğimiz takdirde bize verilen 1 vidanın dahi yeri geldiğinde şantaj malzemesi haline dönüştürüldüğünü gördük. Cumhurbaşkanlığı korumalarına alınacak tabancalar konusunda acı tecrübe yaşadık. Diğer silahlar konusunda nasıl bir tavır içinde olduğunu ve olabileceğini az çok tahmin edersiniz. 

 

DIŞARIDAN KESİNLİKLE ALMAYACAĞIZ

Son toplantımızda şöyle bir karara vardık. Ülkemizde üretilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman harcayacak, gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz. Şartlarımızı kabul ederek bizimle birlikte çalışmak isteyen uluslararası savunma sanayii kuruluşları ile işbirliğine hazırırız. Ancak bu asla hazır şekilde olmayacak. 

Ülkemizde giderek daha güçlü hale gelen bir savunma sanayii sektörü var. Dünya devleri ile yarışabilecek hale gelmiş milli kuruluşlarının yanında yüzlerce, binlerce özel sektör firmamız geceli gündüzlü çalışıyor. Mühendislerimiz her gün yeni başarılara imza atıyor. Düne kadar yapılamaz denen nice proje ya tamamlandı ya da tamamlanma aşamasına geldi. 

YORUMLAR 46
  • m3hk 6 yıl önce Şikayet Et
    savunma sanayi sirketlerine kaynak saglanmalıdır. Bu kaynaklar heba edilemmelidir.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu kararlilik ve icat eden birseyler icin ugrasan herkesin arkasinda durmasiyla. Olur.
    Cevapla
  • Erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    REİS Çok çalışmalıyız milli seferberlik ilan edelim
    Cevapla
  • Bülent bursa 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun REİSSSSS.
    Cevapla
  • Emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    Keşke şimdiye kadar böyle bir adım atılsaydı,yapılmadığı gibi yapmak isteyenlere izin verilmedi.Ünlü zenginlerimiz market açıp yağ sattılar hiçbiri risk alıp Devlet yararına ağır sanayiye girmedi.Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle